Platform Vlieghinder Kennemerland
 

„Stiltecentrum is goede reclame voor Schiphol”

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1377 
|
 RefDag 
„Stiltecentrum is goede reclame voor Schiphol”

SCHIPHOL – Het is, met zo’n 45.000 jaarlijkse bezoekers, zonder twijfel de meest intensief gebruikte multireligieuze gebedsplaats van het land. Het Meditation Centre op Schiphol voorziet in een behoefte en is voor de luchthaven een belangrijk reclamemiddel.

Pastor Gerard Timmermans lijkt op het immens uitgestrekte Schiphol iedereen te kennen. Communicatie, daar draait het om bij het Luchthavenpastoraat. Hij en zijn collega’s worden betaald door de Rooms-Katholieke Kerk, de Anglicaanse Kerk en de PKN. „Maar wij doen niet aan evangelisatie.” Achter de douane kunnen reizigers die op zoek zijn naar een rustige plaats terecht in een modern stiltecentrum. Op deze doordeweekse dag ligt in een hoek op een gebedskleed een moslim te bidden. Aan de andere kant van de ruimte zit een jongen op een krukje in de Bijbel te lezen.

Het Meditation Centre is in veel Arabische landen een uniek verkooppunt van Schiphol. Moslims die een tussenlanding moeten maken, worden in eigen land gewezen op het stiltecentrum als zijnde een moskee. „En dat slaat aan”, weet Tmmermans.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Waar kan ik in Castricum een stiltecentrum vinden, waar ik alleen maar naar mijn afgenomen kostbare stilte kan luisteren? Om mezelf terug te vinden?

Geplaatst door Gerard uit NULL

Inderdaad. Een stiltecentrum búiten Schiphol zou een beter idee geweest zijn, alhoewel dat eigenlijk antireclame zou zijn. Die lui van de PR-machine van Schiphol weet dus precies wat ze doen.
Veel op Schiphol functioneert niet, maar de PR-machine doet het nog best.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Er zit belastingsgeld achter.
En, zo als we weten: als Den Haag iets wil dat met ons eigen geld wordt betaald en het ook nog eens tegen ons (i.d.g. de geterroriseerde gebieden) kan worden gebruikt, dan lukt dat! Want de Pr-machine draait op volle toeren en de herrie is overweldigend!

Geplaatst door Els uit Castricum

Filofietje voor deze dag:
'tel niet de vele momenten van hels lawaai,
maar tel de paar momenten van stilte.'