Stiller vliegen is goed mogelijk

Commentaar REDACTIE:
Zie -> Stiller vliegen boven Nederland (??)
Hier wordt Noord Kennemerland door de Stichting Natuur en Milieu (SNM) een (doof!) oor aangenaaid. Maar voor het SNM-plan is een file nodig. Dat kost capaciteit, zegt men en voor capaciteitswinst moet je juist ritsen. Het horizontale rits- en wachtgebied boven Noord-Kennemerland dreigt nu al vol te lopen. Enne, zie –> hier .
Hoog tijd voor een nieuwe landingsbaan of voor glijvluchten naar Soesterberg? Ter geruststelling van SNM (dat bij Utrecht ligt): het laatste menen we niet.
Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam
Dit is bewuste tegenwerking. De burger is “het bokkie” vanwege de enorme hoeveelheid decibellen die ze te verwerken krijgt.
Pak er voor de gein es een meetpuntje uit en je ziet met lekenogen precies de overlast die vliegtuigen veroorzaken. Wij wonen zelf aan een weg, een snorfiets die met 80 voorbij knettert doet daar geen 1 minuut over. Meer iets van 5 seconden. De weergave in grafieken van geluidsnet zien die korte periode niet eens.
Bovendien is het vrij eenvoudig om de geluidsgegevens te koppelen aan de radargegevens. Is er een piek geweest ten tijde dat er helemaal geen vliegtuig in de buurt was, dan hoef je die ook niet mee te nemen in je waarneming.
Bovendien vraag je je af in hoeverre die gegevens zo nauwkeurig moeten zijn. V&W heeft uitgerekend dat in Spaarndam de geluidsbelasting in de slaapkamers niet boven de 25 Dba komt. Metingen wijzen iets anders uit, te weten 56 Dba. Meer dan 100% afwijking in absolute zin. Die paar brommers op 400.000 vliegbewegingen per jaar lijken me een stuk minder dramatisch dan de zoveelste rekenfout van dit ministerie.
Onze overheid dient de burger te beschermen tegen organisaties die er belang bij hebben de burger te schaden. Helaas voor ons doet onze overheid het tegenovergestelde en rekt ze regels op en indien er toch grenzen overschreden worden knijpt men een oogje toe of ze wijzigen de feiten (zie slaapkamergeluid).
Vlieg Tuig.