Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Stiller, veiliger en minder regeltjes

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 711 
|
 Trouw 
Stiller, veiliger en minder regeltjes

■ Wat Schultz (verkeer) en Van Geel (milieu) precies aan de huidige Schipholwet willen veranderen, besluiten ze in april. Schultz’ belangrijkste doel wordt het stimuleren van stiller en veiliger vliegen.
„Nu leiden die investeringen tot oncurrentienadeel in plaats van voordeel.” Daarnaast wil ze bewoners zelf meer verantwoordelijkheid geven voor het gebied waar ze in wonen. „Ze kunnen zelf beslissen of ze er blijven wonen of niet”, zei ze in Hoofddorp. En zeker mensen die naar zwaar belaste gebieden verhuizen, zijn daar zelf verantwoordelijk voor. Van Geel wil voornamelijk het oerwoud aan regels aanpakken, omdat dat tot onbegrip leidt.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door els uit castricum

Oh Nederland,
onleefbaar Nederland,
let eindelijk eens op uw saeck.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

“Ze kunnen zelf beslissen of ze er blijven wonen of niet”.

Ik dank Melanie op mijn blote knieën voor deze tegemoetkoming! We mogen zelf beslissen! Hoezee! Geen deportatie, zelf verantwoordelijk zijn voor de herrie die vliegtuigen maken en meebeslissen wie er het hardst mag lijden onder deze economische motor.

Van Geel denkt aan zijn eigen hachje: hoe hou ik het vol tot het einde van deze kabinetsperiode? Europese regelgeving? Ehm, wij hebben zee dus we kunnen er niets aan doen! Ergens in 2005 wist dit heerschap al dat er geen enkel probleem zou ontstaan tijdens de evaluatie van de Schipholwet. Energieprobleem? Welnee, knal er een paar kerncentrales bij, hartstikku schone energie, dat afvalprobleem doet zijn opvolger wel.

“Ze kunnen zelf beslissen of ze er blijven wonen of niet”.

Naar welk land zie je ons het liefst vertrekken Melanie? En wat heb je er voor over? Ben je nu echt zo stupide dat je het niet voor elkaar krijgt verder te denken dan de komende twee jaar? Bereikte resultaten in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst: Schiphol kan eenvoudigweg helemaal niet verder groeien omdat daar al tijden geen ruimte meer voor is. Wat is dan toch de motivatie om dat gezwel op de plek te laten waar die is en de mensen die daar wonen te laten wegrotten? Is het niet in het landsbelang dat daar iets aan gebeurt? Waarom krijgt Schiphol prioriteit boven de burger?

“Ze kunnen zelf beslissen of ze er blijven wonen of niet”.

Waarom riep je dit niet voor de opening van de Polderbaan toen je nog mooi weer speelde dat er alleen maar verlichting van geluiudsbelasting zou komen? Stijgt het water naar je de lippen langzamerhand en heb je het niet zien aankomen? We weten dat je op de hoogte bent van het klimaatprobleem en recentelijk weten zelfs de Amerikanen dat de gletsjers in Groenland nog veel sneller smelten dan gedacht en dat de stijging van de waterspiegel nog veel harder gaat dan worst case scenario.
Handelen moet je, kom maar op met je rif in zee, wees eens voorbereid, neem het voortouw en laat je niet mangelen door een sterke lobby die slechts geldgewin als doel heeft, op korte termijn.
En waag het niet nog 1 keer te roep dat de mensen zelf kunnen beslissen of ze weg gaan of niet. Het is de zwaarste belediging die ik ooit van een Nederlands kabinetslid heb ontvangen en getuigt van een volstrekt onbenul wat de situatie voor die burger is.