Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Stille motorinlaten airbus leveren 6 dB op

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 718 
|
 Technisch Weekblad 
Stille motorinlaten airbus leveren 6 dB op Download het gehele artikel 'Stille motorinlaten airbus leveren 6 dB op'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Oei, dat levert een milieuruimte opvan minstens 100.000 extra vluchten...

Sorry, het is een positief bericht! Jammer alleen dat het eerst 2007 moet worden voordat een aerodynamicus op dit ideetje komt.
Hoe anders zou het zijn als je als overheid zou stellen: iedere kist wordt belast per uitgestootte decibel? Ik denk dat dat zou helpen bij dit soort ontwikkelingen.

Geplaatst door leo uit De Kwakel

** OK !

Dan houden we er nog 83 over.

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Het zal wel. Is er een technicus in de zaal? Als het geluid aan de voorkant van de motor ontstaat waarom hoor je dan nauwelijks iets aan de voorkant maar zit er wel een geluidsdeken van 20 tot 40 km achter het vliegtuig? En waar hebben ze die vermindering gemeten. Op een testbank aan de voorkant?

Geplaatst door Gerard uit NULL

Het geluid ontstaat door de vorm aan de voorkant maar wordt er aan de achterkant uitgeblazen...

Geplaatst door Vos uit NULL

Een geluidsreductie van maximaal 7dB(A) is natuurlijk positief. Alleen, ook hier zit weer een addertje onder het gras. Het is immers relatief. Met starts (landingen doen daar overigens ook niet veel voor onder)van gemiddeld zo'n 75---89 dB(A) is het nog steeds een heleboel p...herrie!
Ga maar na: een auto die 50Km./uur rijdt op gewone straatstenen die hoor je ook, ook binnenshuis indien je woning direct aan de straat ligt.....laat staan een volgeladen kist met 'maar' 77dB(A) of meer ! want de dB is logaritmisch..........aangepast aan het menselijk gehoor-orgaan.