Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Stijging klachten over vliegtuiglawaai verbaast Defensie niet

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 809 
|
 ed.nl 
Stijging klachten over vliegtuiglawaai verbaast Defensie niet

EINDHOVEN - Dat het aantal klachten over vliegtuiglawaai in de regio stijgt, is volgens Defensie niet verbazingwekkend. “Ieder jaar is er tenslotte meer vliegverkeer. Het is logisch dat het aantal klachten toeneemt”, aldus commandant van de Vliegbasis Eindhoven J. van Soest donderdagavond.

Van een explosieve stijging, zoals in de vergadering van de ‘geluidshindercommissie’ COVM gewag werd gemaakt, wilde Van Soest niet weten. “Vorig jaar waren er 3600 klachten. Dat zijn er tien per dag. Als je dat relateert aan het aantal van 200.000 omwonenden, kan ik niet spreken van een explosie.

Toename aantal klachten door media-aandacht
COVM-voorzitter Ruud van Heugten opperde dat het grote aantal klachten vorig jaar – 1300 meer dan in 2012 – mede veroorzaakt is door de aandacht die de media hebben gegeven aan de nieuwe actiegroep ‘Geen vluchten na elven’.

GGD-onderzoek
Wim de Jonge (BOW) vond dat er wat al te luchtig werd gedaan over de grote reeks meldingen van geluidsoverlast. Hij wees op een GGD-onderzoek waaruit blijkt dat zo’n 18.000 mensen ernstige hinder ondervinden van de luchthaven. “En dat aantal gaat nog met een factor twee toenemen”, waarschuwde hij.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

"Dat het aantal klachten over vliegtuiglawaai in de regio stijgt, is volgens Defensie niet verbazingwekkend. "Ieder jaar is er tenslotte meer vliegverkeer. Het is logisch dat het aantal klachten toeneemt", aldus commandant van de Vliegbasis Eindhoven J. van Soest donderdagavond."

Kennelijk zijn er in tegenstelling tot in de burgerluchtvaart/politiek in de militaire luchtvaart wél mensen die logisch kunnen denken.