Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Stichting Leefomgeving Schiphol gaat dakpannen vastzetten

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1037 
|
 0297-online 
Stichting Leefomgeving Schiphol gaat dakpannen vastzetten

Stichting Leefomgeving Schiphol gaat na de zomer de dakpannen vastzetten van huizen onder de directe aanvliegroute van de Aalsmeerbaan. Dan gaat het om het gebied rond de A.H. Blaauwstraat, een gedeelte van de Aalsmeerderweg en een gedeelte van de Oosteinderweg. Zij doen dit om schade door de luchtturbulentie van dalende vliegtuigen - zogenaamde Vortex-schade - zo veel mogelijk te voorkomen. Naar aanleiding van recente schadegevallen die voor veel persaandacht hadden gezorgd, is zowel door Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) als door de Rijksinspectie voor de Luchtvaart onderzoek gedaan. Zij rapporteerden onafhankelijk van elkaar aan de gemeente dat de bewuste vliegtuigen noch te laag vlogen noch uit koers waren geraakt. Wethouder Ulla Eurich: ‘Als Vortex-schade niet kan worden voorkomen is het des te belangrijker dat er structurele maatregelen worden getroffen om de kans op persoonlijk letstel zo klein mogelijk te maken. Daar heb ik bij de luchtvaartsector op aangedrongen. Niets doen en alleen achteraf materiele schade herstellen is onvoldoende en onacceptabel vanwege het potentiele gevaar voor de omwonenden. Ik ben blij dat aan ons verzoek gehoor wordt gegeven en dat Stichting Leefomgeving Schiphol het preventief vastzetten van dakpannen onbureaucratisch en voortvarend oppakt.’
Binnenkort zullen alle eigenaren van woningen in het getroffen gebied een brief ontvangen van
Stichting Leefomgeving Schiphol met een eenmalig aanbod om de dakpannen vast te laten zetten. Bij incidentele schadegevallen zal Schiphol die natuurlijk blijven herstellen.

Waar schade melden?
Mocht u schade hebben die veroorzaakt is door luchtturbulentie van vliegtuigen kunt u dit melden op het storingsnummer van Schiphol: telefoonnummer : 020-6012555.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Dat zal tijd worden!

Geplaatst door gerard uit NULL

Dat zal wat worden, als straks die A380 regelmatig over komt. Misschien dat men daarom ineens zo snel en 'onorthodox' handelt? Van die A380 is de vortexturbulentie immers berucht. Ik heb me destijds laten vertellen dat er hele schoorstenen zijn omgegaan in het testgebied in Duitsland.

Hieronder een voorbeeld van een veel kleiner toestel dan de A380.
Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

We proberen in de regel positief te blijven.
Helaas, in de docu-drama 'Schipholbeleid' lukt dat al een aantal jaren niet meer.
Er kan een telefoonnummer gebeld worden.
Indien dat net zo wordt behandeld als 'Bas'
komen we geen steek verder.
Elke klacht die wordt ingediend, wordt keurig 'afgehandeld'.
Tsja.....en er veranderd helemaal niets in positieve zin. Ergo, het wordt erger qua herrie.
En een eenmalige aanbieding is eigenlijk een beetje van 'nu of nooit meer'. 'Tuurlijk' zal de 'stichting leefomgeving Schiphol' daarna de schade blijven herstellen. Indien het net zo verloopt als bij het isoleren van de woningen, kun je het zo invullen.
Want helaas ben ik het vertrouwen in de sector volledig kwijt.