Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Sterke daling passagiers op Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 579 
|
 Haarlems Dagblad 
Sterke daling passagiers op Schiphol

SCHIPHOL -  De belasting op vliegtickets hakt er bij Schiphol harder in dan verwacht. Volgens voorlopige cijfers liep het aantal reizigers in juli met 3,1 procent en in de eerste weken van augustus met 3,8 procent terug.


Het aantal passagiers dat vanwege de per 1 juli ingevoerde vliegtaks niet meer via Schiphol reist, is daarmee veel hoger dan Schiphol verwachtte.

De luchthaven hield rekening met 50.000 vertrekkende passagiers minder in de maanden juli en augustus, maar dat aantal lijkt nu uit te komen op 150.000. Veel reizigers wijken uit naar buitenlandse luchthavens waar geen ticketbelasting hoeft te worden betaald.

President-directeur Cerfontaine heeft hulp gevraagd aan het kabinet om te voorkomen dat de concurrentiepositie van Schiphol verder verslechtert. Hij wil dat de overheid gaat meebetalen aan de steeds duurdere beveiliging, die nu wordt doorberekend aan passagiers. Ook wil Cerfontaine de toezegging dat de ticketheffing verdwijnt zodra een Europese emissieheffing voor de luchtvaart wordt ingevoerd.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard uit NULL

Goed voor BV Nederland! Of het nu komt door de hoge olieprijs en de dure beveiliging, of door de vliegtax, feit is dat deze niet-reiziger hun geld niet naar het buitenland brengen dus vermoedelijk (deels) in ons eigen land zullen omzetten. En dat is goed voor de economische bedrijvigheid. Niet op Schiphol natuurlijk, maar wel daarbuiten. Lijkt me een gezonde zaak. Of zie ik iets over het hoofd?