Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Stelling: Ik heb vertrouwen in de Omgevingsraad Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 900 
|
 dichtbij.nl Editie Haarlemmermeer 
Stelling: Ik heb vertrouwen in de Omgevingsraad Schiphol

Door Else Binnenmars, Dichtbijredacteur

HOOFDDORP - De Omgevingsraad Schiphol is op zoek naar omwonenden die willen meepraten over de ontwikkeling van Schiphol en de leefomgeving.  Hierin gaan zij samen met gemeenten, provincies en partijen in de luchtvaart vanaf januari 2015 in gesprek de ontwikkeling van Schiphol en de kwaliteit van de leefomgeving.

Om tot een evenwichtige afweging van de belangen te kunnen komen, is er volgens de Omgevingsraad een actieve vertegenwoordiging van de omwonenden van belang. Door mee te praten in de Omgevingsraad kunnen omwonenden invloed uitoefenen op het beleid dat wordt gemaakt en blijven omwonenden op de hoogte van de ontwikkelingen rond Schiphol en omgeving. Met alle betrokkenen partijen wordt onder andere gesproken over hinderbeperking, stimuleren van de regionale economie, veiligheid en ruimtelijke ordening.
Is die ORS een goed idee?

Daarom luidt de stelling deze week: Ik heb vertrouwen in de Omgevingsraad Schiphol.

21 oktober 2014
Resultaat
In totaal hebben 106 bezoekers zijn/haar stem uitgebracht.
Eens   32%
Oneens   68%
Er kan niet meer gestemd worden op deze stelling.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

+/- 70% heeft geen vertrouwen in de Omgevingsraad Schiphol.
Het verbaasd mij niet. Het verleden laat onmiskenbaar zien dat Schiphol / de politiek, dus de sector gewoon niet te vertrouwen zijn! Afspraken die nooit nagekomen zijn, zoals de beloofde treinverbindingen, het CDA-landen en het salderen enzovoort. Enkel steeds meer herrie en vervuiling voor de omwonenden. Meetposten die weggehaald zijn, enzovoort.
Het isolatieprogramma voor woningen dat ongelofelijk stroef loopt, waar de sector zich tegen heeft verzet, onbegrijpelijk asociaal.
Dat zijn een paar voorbeelden hoe de sector te werk is gegaan en nog steeds doet. Elk bedrijf in Nederland heeft een sociale verantwoordelijkheid, anders kan er gewoon niet meer geleefd worden.
Helaas denkt de sector dat zij hier boven staat.......onder de paraplu van de Nederlandse politiek.