Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Stel uw vraag aan de baas van Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 813 
|
 AD 
Stel uw vraag aan de baas van Schiphol

[DICHTBIJ DE BAAS] Hoe doorstaat zijn luchthaven de recessie? Hoe heeft hij de vliegramp met Turkish Airlines ervaren?

Heeft u ook een vraag aan Jos Nijhuis, de baas van Schiphol? Stel die tot en met maandag 18 mei via .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)? Of schrijf naar: Mijn Mening, postbus 8983, 3009 TC, Rotterdam.

De redactie selecteert 10 scherpe vragen en legt die voor aan de Schiphol-topman. Twee lezers gaan mee met onze verslaggever en mogen hun vraag persoonlijk stellen. Laat ons direct weten of u er maandagmiddag 25 mei op de luchthaven bij kunt zijn.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Hoe kan het zijn dat de pres. dir van een overheidsbedrijf afhankelijk van subsidies als het niet belasten van kerosine toch een salaris krijgt van ongeveer 4 keer Jan Peter Balkenende?

Hoe kan het zijn dat Schiphol ongelooflijke hoeveelheden geld heeft gekregen van de overheid zonder dat er ooit maar 1 haan heeft gekraaid naar de terugverdientijd (dikke dertig miljard gulden steun tussen 1995 en 2005)?

Hoe kan het zijn dat de core-business van Schiphol vastgoed is terwijl er minstens 231.000 (RIVM) mensen ernstige overlast ondervinden van vliegtuigherrie?

Hoe kan het zijn dat Schiphol nog nooit is gehouden aan milieuwetgeving?

Hoe kan het zijn PROGIS, het geluids isolatie project, niet kijkt naar geluidoverlast maar naar postcodes om te kunnen vaststellen of iemand isolatie verdiend of niet?

Hoe kan het zijn dat alleen in de luchtvaart de vervuiler niet de kosten betaalt, bijvoorbeeld de waardevermindering van al die huizen die geteisterd worden door de Polderbaan?

Hoe kan het zijn dat de Polderbaan een extra brandstof gebruik heeft van minimaal 700 kilo per afgelegd tripje van of naar een gate?

Schaamt u zich?Met vriendelijke groet,

L.R. Aalegeiz.

Geplaatst door benna uit Heiloo

Jos Nijhuis heeft zeker geen snelweg van vliegverkeer boven zijn dak lopen. vroeger kon ik rustig buiten zitten, nu met ramen dicht is het nog niet stil. Bedankt schiphol en met namen Jos. Je begrijpt wel wat ik bedoel met het bedankje!!

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Hr. Nijhuis: hoe kan het toch zo zijn dat de luchtvaartsector zo arrogant is ten opzichte van de mensen (en dat zijn er inmiddels al heel veel) die bijna continue worden geteisterd door vliegtuigherrie? Waarom stelt de Schiphol-group zich zo laatdunkend op tegen mensen die gewoon van rust willen kunnen genieten? Waarom heeft de Schiphol-group bijna altijd het laatste woord?
Waarom is de LVLN. geen onafhankelijk instituut? Waarom baggataliseert de Schiphol-group de bijna 3,5 miljoen! klachten?
Waarom Worden de mensen die terecht! doorgeven last te ondervinden van de vele, vele vliegtuigen die zo idioot laag over de woonkernen heen worden gejaagd, niet serieus genomen? Waarom worden deze misdadige streken gesponsoord door de Nederlandse regering?

Waarom heeft u zo'n dik salaris?
Bent u net als uw voorganger, Gerlach Cerfontaine, enkel uit op persoonlijke roem?
Liegt u ook, net als Gerlach Cerfontaine?
Moet je daar een speciale training voor volgen?

Een nationale luchthaven is een middel, geen onderdeel om er winst mee te genereren, en zeker niet ten koste van vele mensen die dagelijks aan vervuiling en herrie worden blootgesteld.

Waarom zo veel landingsbanen? Buitenlandse vliegvelden doen het met minder, en verplaatsen zelfs nog meer dan Schiphol.
Vanwege de wind? Waait het in het buitenland nooit?

Waarom wordt deze vorm van staatsterreur nog getolereerd? Om al deze ellende in stand te houden?