Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Steeds meer vliegvakanties

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 638 
|
 www.nu.nl 
Steeds meer vliegvakanties

RIJSWIJK - De uitgaven van Nederlanders aan vakanties bedroegen in 2006 bijna 13 miljard euro. Het aantal vliegvakanties neemt de laatste jaren sterk toe. Ruim 80 procent van de Nederlanders trok er vorig jaar voor een korte of lange vakantie op uit.

Dit percentage is sinds 2002 vrij constant. Driekwart van de bevolking hield een lange vakantie, vier op de tien een korte. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag.

Om hun vakantiebestemming te bereiken, nemen mensen steeds vaker het vliegtuig. In 2006 werd 37 procent van de reizen voor een langere periode naar buitenlandse vakantiebestemmingen per vliegtuig ondernomen. In 2002 was dit nog 30 procent.

Ook voor korte vakanties wordt steeds vaker het vliegtuig genomen: in 2002 bij 10 procent van de vakanties en in 2006 bij 14 procent.

Nederlanders hielden in het vakantiejaar 2006 ruim 22 miljoen lange vakanties en ruim 12 miljoen korte vakanties. Aan lange vakanties gaven zij in totaal 11,4 miljard euro uit en aan korte vakanties 1,5 miljard euro.

Frankrijk

Ruim 16 procent van de lange vakanties in het buitenland werd in Frankrijk doorgebracht. In 2002 was dit nog 20 procent. Ondanks deze daling is Frankrijk nog steeds de populairste buitenlandse bestemming. Daarna komen Duitsland (12 procent) en Spanje (11 procent).

België

Voor korte vakanties in het buitenland is België de eerste bestemming, maar de belangstelling voor dit land loopt de laatste jaren iets terug. Al bijna net zo vaak trekken mensen naar Duitsland. De populariteit van dit land is de laatste jaren licht gestegen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door JHGriese uit Amstelveen

Wat we nodig hebben is een wijze en regelstellende overheid. Wij mensen zoeken uiteraard naar onze maximale vrijheden in de wereld. Maar dat kan ook fiks uit de klauwenlopen. Zie als daar zijn : Ons Klimaatprobleem, de als maar uitdijende hinder-/olievlek rond schiphol, waar burgers tot overhun nek in het lawaai mogen worden
ondergedompeld ?
Het principe van de vervuiler betaald moet worden eerbiedigd. Vluchten naar o.a. retour Berlijn voor E 26,- moeten niet meer kunnen.
Dus overheid: Wijs beleid hebben we nodig.
De bijdrage van de luchtvaartindustrie terug brengen tot ware proporties. (1 % BNP !)

Geplaatst door gerard uit NULL

Door Schiphol wordt kennelijk een zeer groot deel van die 12 miljard euro naar het buitenland gepompt. Hoezo is Schiphol 'goed voor de economie'. Niet de economie van Nederland, dus...

Geplaatst door Els uit castricum

Gisteren stond er in het Nieuwsblad voor Castricum een artikel over 2 jonge mensen, die geëmigreerd zijn naar Zweden. Ze hadden hun gedachten wel eens laten gaan over de mogelijkheid om in een ander land te gaan wonen maar het vliegtuiglawaai, afkomstig door het gebruik van de Polderbaan, deed hun besluiten om te vertrekken.
Hier moest ik aan denken, toen ik vannacht van Schiphol weer een van mijn vele gestoorde nachten mocht beleven en ik dacht: "het is toch van de zotte, dat al die keutel-dreutel-reisjes van zovelen voor een luttel bedrag, de mensen uit hun land gaan jagen?" Waar gaat dit naar toe? Ik kan me zo goed voorstellen, dat de serieuze mensen naar landschappen snakken, naar stilte, naar rust, naar ruimte. En dàt is een schaars goed hier en nu wordt het enige, wat we nog zo'n beetje hadden, stilte boven ons hoofd, ook nog volgepompt.
Maar nog geef ik de moed niet op, er moet toch een moment van bezinning komen. Men zal toch eens gaan beseffen, dat deze dolgedraaide wereld weer de goed kant op moet gaan draaien?