Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Statenlid dringt aan op spoedige uitplaatsing chartervluchten

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1028 
|
 webregio.nl 
Statenlid dringt aan op spoedige uitplaatsing chartervluchten

SCHIPHOL - De luchthaven Schiphol moet snel een start maken met uitplaatsing van chartervluchten naar regionale luchthavens. Dat roept PvdA statenlid Gohdar Massom uit Nieuw-Vennep. Aanleiding voor de oproep van Massom zijn de aanhoudende en veelzijdige klachten van ongeruste inwoners uit de Schiphol regio.

Het statenlid wil nu van Schiphol een termijn horen voor uitplaatsing van de chartervluchten. Daarnaast wil het statenlid compactere in- en uitvliegroutes.

Volgens Massom hebben ruim één miljoen inwoners van de provincies Noord- en Zuid-Holland en Felvoland dagelijks last van de nationale luchthaven. Schiphol mag niet langer eindeloos doorgaan met uitstellen van maatregelen ter beperking van de geluidsoverlast.

Massom: ” Voor de inwoners van Leiden tot Heemskerk en van Haarlem tot Almere is het hoogtijd duidelijkheid van Schiphol te krijgen over uitplaatsing van overlastgevende vakantievluchten”.

Als voorbeeld noemt het statenlid de situatie in de Haarlemmermeerse wijk Floriande. Inwoners worden dagelijks geteisterd door overvliegende vliegtuigen, vaak laagvliegend, dreunend en kerosinestank verspreidend. Soms van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

Als Schiphol zelf niet snel met een duidelijke termijn komt, dan wil Massom dat de overheid een ultimatum aan Schiphol stelt op straffe van hoge boetes.


Reacties op dit bericht