Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Start metingen geluidsoverlast Awacs-vliegtuigen

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1382 
|
 Gemeente Onderbanken 
Start metingen geluidsoverlast Awacs-vliegtuigen

In de gemeenten Onderbanken en Brunssum wordt met ingang van maandag 3 december a.s. gestart met het meten van de geluidsoverlast, die wordt veroorzaakt door de Awacs-vliegtuigen. De start zal aanstaande maandag om 11.00 uur bij basisschool Aan de Belboom te Schinveld op ludieke wijze plaatsvinden.

Gedurende een periode van drie jaar zal aan de hand van meetpunten de geluidsoverlast van overvliegende Awacs-toestellen in Onderbanken en Brunssum worden geregistreerd. De meetpunten registreren het totale omgevingsgeluid. Met behulp van een speciale techniek wordt hieruit later het vliegtuiggeluid ‘gefilterd’.  In Onderbanken liggen tien meetpunten verspreid binnen de kernen Schinveld en Merkelbeek. Brunssum heeft drie meetpunten in het noorden en oosten van de gemeente.  Onderbanken en Brunssum ontvangen maandelijks een rapportage van de gemeten geluidsoverlast. De GGD Zuid-Limburg zal de permanente geluidsmetingen gebruiken voor de jaarlijkse beoordeling van de geluidsoverlast in relatie tot mogelijke gezondheidsklachten.
De kosten van het meetnet worden betaald door de gemeenten Onderbanken en Brunssum, de provincie Limburg en het ministerie van VROM.

Via de website www.geluidsnet.nl kunnen belangstellenden onder andere kijken waar de meetpunten zich bevinden, welke vliegtuigen waar vliegen en het gemeten omgevingsgeluid raadplegen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Ach ja, slechts drie jaar. De conclusie gaat zijn dat die dingen veel geluid produceren.

Echter, NAVO verplichtingen he. Dus laat ons nog wat bosjes kappen, dan evalueren we dat over 15 jaar.

Vlieg tuig.

Geplaatst door jhgriese uit amstelveen

Ach ja,we weten intussen wat er met Meetpunten gebeurt, of beter wat er niet meegebeurt.

Geplaatst door hans verkerk uit puth

ik vind het nogal bekrompen,dat de geluidsmetingen niet verderaf van de gemeente onderbanken gesitueeerd worden.de gemeente onderbanken en brunssum hebben welliswaar veel last,maar ook de aanliggende gemeeente schinnen en navanant heerlen en landgraaf ondervinden ook de nodige overlast.maar ja ik heb al diverse keren de betreffende dienst gebeld,die over de klachten gaat,maar dan krijg je het gevoel,net als nu ik dit bericht aan het intikken ben,jonge bel maar maar we gaan toch door nu en in de toekomst.ze hebben er zelf zeker geen last van,daarom die antwoorden van de wind staat/stond zo of zo enzzzz enzzzzzzzz enzzzzzzz,van die antwoorden,die na al die jaren nog niets hebben opgebracht?????????????????????? en ook nooit iets gaan opbrengen,de metingen zijn alleen voor de rust te behouden,en te sussen en hoop te geven,ikh hop maar dat er toch nog snel een einde komt aan de AWACS overlast waar wij allemaal geen cent beter van worden,groetjes hans