Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Start- en landingstijden Schiphol goed nageleefd

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1500 
|
 De telegraaf 
Start- en landingstijden Schiphol goed nageleefd

DEN HAAG -  Strengere controles op de nachtelijke start- en landingstijden op Schiphol hebben geleid tot fors minder overtredingen van die tijden. De Inspectie Verkeer en Waterstaat legde afgelopen zomerseizoen 37 dwangsommen op tegen 364 in dezelfde periode vorig jaar. Dat maakte de inspectie dinsdag bekend.

Om geluidsoverlast voor omwonenden te beperken, vertrekken de vliegtuigen zoveel mogelijk tussen 07.00 en 23.00 uur. Vliegtuigmaatschappijen die zich daar niet aan houden krijgen een dwangsom opgelegd van 15.000 euro bij een volgende overtreding. De boete kan oplopen tot drie ton. De sanctie wordt opgeheven als maatschappijen zich de rest van het lopende seizoen aan de regels houden.

Het strengere toezicht is in juni begonnen. De Inspectie Verkeer en Waterstaat werkt hierbij samen met Stichting Airport Coordination Netherlands (SACN). Deze organisatie bepaalt op Schiphol hoe laat lijnvluchten mogen vertrekken.

De overtreders bezorgen omwonenden niet alleen een verstoorde nachtrust, ze berokkenen Schiphol ook economische schade. Luchthavens krijgen van overheden geluidsruimte toegekend. Als die ruimte voortijdig is verbruikt, mag de luchthaven minder vluchten afhandelen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Heel vreemd allemaal. Hoe kan het dan zo zijn dat er s'avonds tussen 11.45 en 12.30 bij noord / -noord-oostelijke wind nog rustig een aantal toestellen over de gemeente Uitgeest worden gejaagd? Dat zijn meestal zware vrachttoestellen waarvan de boetes gewoon worden betaald? Verdienen ze er zo veel op, dat de boetes in het niets vallen?


"De overtreders bezorgen omwonenden niet alleen een verstoorde nachtrust,"

Dan wordt er echt met dubbele tong gesproken door de Schipholgroup en de controlerende instanties. Om 05.00 s'morgens al wakker gebulderd te worden door asociaal vlieggedrag is zeker geen overtreding?
Waarom er zo laag over de bebouwde kom moet worden gejaagd, is mij volstrekt onduidelijk.
Landende toestellen maken zeer zeker ook een heleboel herrie!

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Begrijp er niks van. Volgens mij is het volkomen legitiem om 's nachts op Schiphol te vliegen. Sterker, het wordt door Schiphol bevorderd door geen parkeergelden te heffen al je korter dan 6 uur op de luchthaven staat. Dus om 24 uur aankomen en om 5 vertrekken levert per saldo geld op. Ik denk dat men bij de Telegraaf de klok heet gehoord en er zelf een klepel in heeft gehangen. Ik vermoed dat het gaat om vliegtuigen die in de nacht niet volgens het vluchtplan zijn aangekomen of vertrokken of die daardoor juist in de nachtperiode terecht zijn gekomen. Het laatste is het meest waarschijnlijk denk ik zo.

Geplaatst door Els uit Castricum

Ja en die heerlijke gestoorde nachten leveren angsten en depressies op, las ik net op internet. Er stond: "te weinig slaap en te veel slaap leveren angsten en depressies op." We zijn maar mooi klaar, met al die ontkennende boodschappen van de realiteit, zoals in de krant en op televisie en in de 2e Kamer.