Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Staatssecretaris wil ruim baan voor luchtvaart

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 673 
|
 Haarlems Dagblad 
Staatssecretaris wil ruim baan voor luchtvaart

NOORDWIJK - De luchtvaart in Nederland moet ruim baan krijgen. ,,Het is geen bedreiging, maar juist een kans die we met beide handen moeten aangrijpen’‘, zei staatssecretaris Joop Atsma maandag tijdens het jaarcongres van de Dutch Aviation Group in Noordwijk.

De nieuwe bewindvoerder voor luchtvaartzaken wil dat het kabinet vol inzet op het uitbouwen van de netwerkfunctie van Schiphol (nu al 231 bestemmingen). ,,Dat is van groot belang voor de werkgelegenheid in Nederland. Maar behalve op Schiphol is er ook groei mogelijk op Lelystad en Eindhoven. Maar er is zeker ook ruimte op Maastricht, Twente en Eelde bij Groningen’‘, stelde Atsma vast, die benadrukte dat rond Eelde weinig mensen wonen en de hinder dus beperkt blijft.

Ook Schipholdirecteur Jos Nijhuis betoogde dat de netwerkfunctie het belangrijkste is. De vele bestemmingen die vanaf Schiphol kunnen worden aangedaan zijn immers de reden dat steeds meer internationale bedrijven hun hoofdkantoor in de regio Amsterdam vestigen. ,,We moeten de zone met daarin Schiphol en de Zuid-as de komende jaren als een zone ontwikkelen. De kracht is namelijk dat je binnen enkele minuten op de luchthaven zit. Daarom ook moet de noordzuidlijn vanuit Amsterdam naar Schiphol worden doorgetrokken.’’


Reacties op dit bericht