Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Staatssecretaris lichtte De Vlieger in over Air Holland’

 |
 Geplaatst door: redactie 
 |
 Bekeken: 1096 
|
 Luchtvaart =Nieuws= 
‘Staatssecretaris lichtte De Vlieger in over Air Holland’

AMSTERDAM - Luchtvaartjournalist Arnold Burlage en zijn collega, financieel onderzoeksjournalist Bart Mos, komen vandaag (woensdag 1 december) in De Telegraaf met nieuwe onthullingen in het drugsschandaal rond Air Holland. De krant onthult uit documenten van Justitie dat staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen (Verkeer) al in een vroeg stadium op de hoogte was van misstanden bij Air Holland.

Zij waarschuwde zakenman Erik de Vlieger voor de luchtvaartmaatschappij, die jarenlang met miljoenen aan drugsgeld in de lucht blijkt te zijn gehouden. Het onderzoeksdossier over de witwaspraktijken via Air Holland is in het bezit van De Telegraaf, waaruit onherroepelijk de komende dagen meer onthullingen zijn te verwachten.

De bewindsvrouw zou informatie over de situatie bij Air Holland gelekt hebben tijdens een persoonlijk gesprek met vastgoed- en luchtvaarttycoon Erik de Vlieger, die de failliete boedel van Air Holland begin dit jaar overnam. De Vlieger verklaarde dit enkele weken geleden tijdens een doorzoeking in het hoofdkantoor van zijn luchtvaartmaatschappij Holland Exel, aldus de beide gespecialiseerde journalisten in de krant. „Ik wist dat er dingen niet deugden bij Air Holland. Ik ben door de staatssecretaris gewaarschuwd. Informatie hadden wij aan de officier van justitie willen geven”, zo stelde de zakenman tegenover een officier van justitie die de doorzoeking begeleidde.

Rechercheurs van de Nationale Recherche, die het witwasonderzoek leiden, noemen de verklaring opmerkelijk tegenover het journalisten duo van De Telegraaf. Bij navraag ontkende De Vlieger tegenover Der Telegraaf het gestelde te hebben verklaard. „Staat mijn handtekening eronder? Nou dan”, schampert hij, om vervolgens een toelichting te weigeren op wat hij dan wel gemeld heeft, schrijft het ochtendblad. „Ik ga niet uit de school klappen over iets wat een staatssecretaris mij in vertrouwen vertelt. Met een bewindspersoon wil ik geen ruzie.”

Melanie Schultz van Haegen was voor De Telegraaf journalisten niet bereikbaar voor commentaar, wegens persoonlijke omstandigheden. Ze staat op het punt te bevallen van haar eerste kind, zo meldt haar persoonlijke voorlichter. De geboorte werd al een week geleden verwacht, weet de krant.

Inmiddels zijn er tien aanhoudingen verricht in het witwasonderzoek. Acht personen zitten al een maand in voorlopige hechtenis, onder wie de twee voormalige bestuurders van Air Holland.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

„Ik wist dat er dingen niet deugden bij Air Holland. Ik ben door de staatssecretaris gewaarschuwd. Informatie hadden wij aan de officier van justitie willen geven”, zo stelde de zakenman tegenover een officier van justitie die de doorzoeking begeleidde.”


Nu pas vind ik de vliegwereld echt eng worden.


In alle media die ik ben tegengekomen, waarin De Vlieger vertelde over Holland Exel en de drugsgelden van Air Holland, verklaarde hij van niets te weten (en woorden van die strekking). Dat De Vlieger ook zaken heeft gedaan met de vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra doet hier in mijn ogen niets aan af.

Vanuit bovenstaand artikel lijkt het echter zo te zijn dat hij wel geïnformeerd was. En nu volgt het echt onrustbarende stukje: hij was geïnformeerd door Melanie S. van H. te D.H.!

Zij was dus voor De Vlieger op de hoogte en heeft ze die informatie aan hem ‘gelekt’.
Daar rijzen wat vragen:

1) Hoe is ze aan die informatie gekomen!?
2) Waaróm heeft ze gelekt?

Hoe je het ook went of keert, deze zaak stinkt nog harder dan kerosine.