Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Staatssecretaris helpt gestrande luchtreizigers

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 669 
|
 Telegraaf 
Staatssecretaris helpt gestrande luchtreizigers

door Arnold Burlage

 
  SCHIPHOL, zaterdag
Staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen (Verkeer) heeft met persoonlijk ingrijpen duizenden op Schiphol in de storm gestrande passagiers alsnog een nachtelijke thuisreis bezorgd.

      De ambtenaren van de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) van haar ministerie hadden de thuisvluchten gisteren na middernacht verboden op grond van de milieuregels.
    „Het is belachelijk om in dit soort gevallen geen uitzonderingen toe te staan. Nood breekt wet”, zei de VVD-staatssecretaris gisteren tegen deze krant. Zij kondigde aan de regels te gaan aanpassen om een te strikte uitleg ervan in noodsituaties te voorkomen.

    De Schiphol- en KLM-directies trokken vergeefs aan de bel bij de inspecteurs van het ministerie over bijna 3000 op Schiphol gestrande reizigers.
    Pas nadat de staatssecretaris rond elf uur ’s avonds over haar halsstarrige ambtenaren werd gealarmeerd, gaf zij wel toestemming om noodzakelijke vluchten uit te voeren.

De inspectie heeft de luchthavendirectie laten weten dat voor de overschrijding de rekening wordt gepresenteerd. Of dat een boete of de nota voor gebruikte geluidsruimte is, is nog niet duidelijk.


Reacties op dit bericht