Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Staatsbosbeheer pleit voor alternatieve vliegroutes Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1010 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
Staatsbosbeheer pleit voor alternatieve vliegroutes Lelystad Airport

 
17-08-2006

LELYSTAD - Staatsbosbeheer maakt zich zorgen over de geplande uitbreiding van Lelystad Airport. Volgens de natuurorganisatie is in de huidige plannen de rust in het natuurgebied de Oostvaardersplassen niet gegarandeerd.
Staatsbosbeheer vraagt de luchthaven om in een vervolgonderzoek de effecten van de uitbreiding op de natuur en recreatie beter te onderbouwen. Ook wordt gepleit voor alternatieve vliegroutes.

Staatsbosbeheer zegt niet principieel tegen uitbreiding van het vliegveld te zijn, zolang de omringende natuurgebieden geen nadeel ondervinden. Volgens de organisatie worden in de onlangs opgestelde ‘MER aanwijzing luchtvaartterrein Lelystad’ vrijwel geen aandacht besteed aan de bijzondere kwaliteit en status van de Oostvaardersplassen.

Het ministerie van Defensie heeft juist besloten de gehele Oostvaardersplassen tot no-flyzone voor militair luchtvaartverkeer te bestempelen om verstoring tegen te gaan. De organisatie wil nu het liefst helemaal geen extra vliegtuigbewegingen over het natuurgebied meer.
Staatsbosbeheer pleit daarom voor alternatieve vliegroutes die de Oostvaardersplassen ontlasten.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Rob uit NULL

Schiphol zal wel roepen dat het over minder dicht bevolkt gebied zal vliegen... weg rust..
dag lieve mensen.. slaap rustig verder..

Geplaatst door Vos uit NULL

" LELYSTAD - Staatsbosbeheer maakt zich zorgen over de geplande uitbreiding van Lelystad Airport. Volgens de natuurorganisatie is in de huidige plannen de rust in het natuurgebied de Oostvaardersplassen niet gegarandeerd. "

Wel ja! Dus de relatieve rust in een natuurgebied is belangrijker dan de rust van die de andere dieren (lees: de mens), die na een werkdag thuis komen en dan fijn in de herrie mogen zitten?

Kunnen we niet massaal in het natuurgebied gaan wonen? Dan ben je in iedergeval gegarandeerd van een relatieve rust!

Staatsbosbeheer heeft mijn inziens boter op haar hoofd. Beter is om te pleiten tegen al die uitbreidingen die enkel en alleen maar de aandeelhouders spekken (lees: de Staat der Nederlanden)! Genoeg is genoeg! De Schiphol-group moet gestopt worden met al die overdreven uitbreidingen! Dat is de kern!