Platform Vlieghinder Kennemerland
 

`Staat legt toe op vliegtaks`

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 864 
|
 MKB net 
`Staat legt toe op vliegtaks`

De Nederlandse staat moet toeleggen op de vliegtaks. Dat zei voorzitter Huib Gorter van Barin, de Board of Airline Representatives in the Netherlands. De milieubelasting werd per 1 juli door de overheid ingevoerd, en moet de schatkist jaarlijks met 350 miljoen euro spekken. Het heffen van de belasting kost volgens de berekeningen van Gorter 1 miljard euro per jaar. Per saldo houdt de staat er dus niets aan over.

Een ander nadeel is dat de belasting het aantal passagiers op en rond Schiphol dit jaar met 500.000 is teruggelopen, stelt de voorzitter. Deze passagiers hebben ervoor gekozen vanaf buitenlandse vluchthavens te reizen en zo de milieubelasting te omzeilen. Als gevolg daarvan zijn 10.000 arbeidsplaatsen op Nederlandse vlieghavens verloren gegaan. Hoeveel passagiers Schiphol dit jaar heeft verwerkt is nog niet bekend, vorig jaar waren het er 47,8 miljoen. Voor 2009 gaat Ad Rutten uit van een daling van 1%. Rutten is de vice-president en chief operations officer van Schiphol Group.

Om rendabel te blijven is het volgens Rutten en Gorter voor airlines belangrijk behalve kosten te besparen ook de klantenservice op peil te houden. Volgens marketingmanager Paul Straeter van SAS zal `het wat minder worden, maar niet zo erg als wordt gedacht


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Ton uit NULL

De sektor en aanverwanten hebben zo hun eigen manier van rekenen.
Net naar het hun uitkomt.
Dat doen ze al járen.
Met alles.