Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Spoor: meer geluidsoverlast dan Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1215 
|
 De Gelderlander 
Spoor: meer geluidsoverlast dan Schiphol

ARNHEM - Omwonenden van het spoor in Arnhem-West hebben veel meer herrie te verduren dan omwonenden van Schiphol. De maximale geluidsbelasting ligt bij Schiphol rond de 73 decibel, in Arnhem-West boven de 88 decibel.
Dat blijkt uit recente metingen van Geluidsnet, een bedrijf gespecialiseerd in geluidsmetingen.

Langdurige blootstelling aan geluid kan ernstige gevolgen voor de gezondheid hebben, zo blijkt uit onderzoek. Is dat geluid boven de 60 decibel, dan is bijvoorbeeld het risico op een hartaanval bij mannen verhoogd met 50 procent.

Arnhem heeft een bijzonder druk spoor, zo blijkt uit recente cijfers. Zo trekken er 300 tot 350 goederentreinen per week door Arnhem en komen er dagelijks 500 reizigerstreinen voorbij in Arnhem-West. Daarmee rijden 1,5 keer meer treinen door Arnhem-West dan over het traject Utrecht-Amsterdam.

Dit alles heeft ook nog invloed op de luchtkwaliteit. Het goederenvervoer door Arnhem staat gelijk aan 3.500 vrachtwagens met verontreinigde lading door de stad. Dit zijn meer en ‘viezere’ vrachtwagens dan wat er over de A12 bij Arnhem-Noord rijdt, en bovendien dichter bij de woningen.
De gemeente Arnhem heeft enige tijd geleden al aan de bel getrokken in Den Haag over de situatie.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door jan Griese uit Amstelveen

Lijkt mij beslist geen pretje daar te Armhem, toch is vliegtuigherrie van een andere catagorie gemiddeld genomen.. want komt van boven.

Geplaatst door Gerard uit NULL

en is overal, je kunt er niet voor vluchten

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Spoor kan in een tunnelbak worden gelegd.
Kost wel wat, moet je ook niet aan de (huidige) Nederlandse regering overlaten, die bakken er toch niets van.
Vliegtuig-herrie laat zich niet in een bak leggen. Helaas zit bijna de helft van Nederland bv. in een of andere vorm van herrie. Triest, maar helaas waar.