Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Spoeddebat over vliegtaks

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1127 
|
 TROUW 
Spoeddebat over vliegtaks

De Tweede Kamer houdt deze week een spoeddebat over de vliegtaks. De PVV en VVD willen van minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) en staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager (CDA). weten of de belastingmaatregel leidt tot massaal banenverlies. “De vliegtaks leidt tot een hoop misère”, vindt Barry Madlener (PVV).

De rechtbank in Den Haag oordeelde vorige week dat het kabinet de vliegbelasting vanaf 1 juli mag invoeren. Dan worden tickets voor vliegreizen tot 2500 kilometer en binnen Europa 11,25 euro duurder. Voor langere afstanden geldt een toeslag van 45 euro. De maatregel maakt deel uit van een ‘vergroening’ van het belastingstelsel en levert de schatkist naar verwachting 350 miljoen euro op.

Schiphol stelt dat de maatregel ten koste gaat van twaalfduizend banen. Duizenden toeristen zullen de nationale luchthaven mijden, wat vooral ten koste zal gaan van laagopgeleiden, zo stelde een woordvoerder van Schiphol vorige week. Luchtvaartmaatschappij Corendon liet al weten vanaf 1 juli niet meer vanaf vliegveld Maastricht te vliegen, maar vanaf Luik in België.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Zouden die V'n te maken hebben met het mogen deelnemen aan de vlieglobby...?

Geplaatst door J H Griese uit Amstelveen

De PVV kraamde tijdens het laatste A.O. 18 mrt al zeer veel genante onzin uit, niet gehinderd door enige kenis vanzaken,waarop de andere partijen met schouderophalen reageerden. (De VVD was overigens niet aanwezig)