Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Specialisten luchtvaart landen in Axel

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 1050 
|
 BN De Stem 
Specialisten luchtvaart landen in Axel

Vrijdag 10 augustus 2007 - AXEL - De Zeeuwse zweefvliegclub EZAC in Axel is dit jaar gastheer van de VIOD (Vliegen is ons Doel). De VIOD wil mensen die zich vanachter hun bureau bezig gehouden met luchtvaart, maar die zelden zelf van de grond komen, eens op een andere manier met elkaar in contact brengen en aan de praktijk laten ruiken.
 

Elk jaar huurt de VIOD ergens in Nederland voor een aantal dagen een zweefvliegveld af, inclusief kisten, lieren, tractoren en clubhuis. Alles wat nodig is om ruim vier dagen intensief en gezellig te netwerken en te vliegen.

Dit jaar is het zweefvliegkamnp van 20 tot en met 23 augustus op zweefvliegveld Smitsschorre in Axel. De kampdeelnemers runnen het vliegbedrijf volledig zelf. Wie weinig of geen vliegervaring heeft krijgt begeleiding van instructeurs. Overnachten gebeurt op het terrein zelf.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

De VIOD moet eens een weekje gaan proberen te slapen met een niet zuiden wind in de omgeving van Spaarndam. Dan ga ik wel een weekje zweefvliegen ergens om bij te komen.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Of met een wel zuiden wind in Castricum... Sorry, nogal slecht geslapen vannacht door dat vlieg tuig. Ik begin hopenlijk geen nimby-gedrag te vertonen.

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Alleen een flinke westerstorm houdt die dingen bij mij uit de buurt, dus bij ons kunnen ze elke nacht terecht voor wat herrie. Het verschil zit in de tijd en mate.
Het blijft een ongehoorde schande dat er een baan is die 24 uur per dag open is.
Ik pleit voor een systeem waarbij een baan maximaal 12 uur per dag open mag zijn en maximaal 4 keer per week tussen 23.00 en 07.00.