Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Spanning bij start vliegproeven

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 695 
|
 NHD 
Spanning bij start vliegproeven Download het gehele artikel 'Spanning bij start vliegproeven'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door leo uit de kwakel

** Een ding is zeker, dit vinden ze in Hoofddorp-west NIET leuk.

Geplaatst door Els uit castricum

Ik houd mijn hart vast. Wat gaat dat voor onze hoek betekenen? Het is nu al niet te harden.

Geplaatst door gerard uit NULL

'het is een teken dat er vertrouwen is'.
huh?
Waar wordt dit 'teken van vertrouwen' dan van afgeleid? Misschien is de wens de vader van de gedachte, maar er ik proef in mijn omgeving alleen maar wantrouwen.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

En wat gaan we doen als blijkt dat het experiment helemaal niets oplevert, ook al is die kans daarop klein omdat er vast weer erg veel gerekend gaat worden op het ministerie van V&W?

Vertrouwen?

Is dit nog objectieve verslaggeving meneer Mooyman?


Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Mooyman heeft al eens de persprijs van het PNL gekregen voor zijn 'objectieve' verslaggeving. Zegt dat genoeg als Baksteen je objectief noemt?

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Ik heb gelukkig andere ervaringen met de heer R Mooyman. Trouwens wat is er nu verkeerd aan dit interview ? Het geeft de objectief de mening van derden weer, terwijl hij nog een kritische vraag stelt ook. Op deze manier is het ook nooit goed.
Wel svp objectief blijven heren.....

Geplaatst door gerard uit NULL

Leo, die mensen in Hoofddorp West zijn in de minderheid. Daarom tellen ze in het huidige denken 'vanzelfspekend' niet mee. Dat een paar mensen véél meer hinder krijgen doet liever niet ter zake. Ik begrijp dit niet. Alsof die mensen mindere mensen zijn. Let op de 'e' achter 'minder'.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Beste Jan, zet je kennis eens uit, wees een leek en lees het artikel nog es. Ik zie alleen maar positivisme in dit stuk. Als mens is het vast een prima vent, bovenstaande komt over als een spreekbuis voor de sector.

Geplaatst door j h griese uit Amstelveen

Aalegeiz, Ik denk dat de heer Mooyman de bewoners en hun wantrouwen ERG goed kent.
Geen misverstand over deze LVNL en haar gedoe met dat Microklimaat. We weten allen,dat het gepriegel in de marge is.Ik riep zelf de heer Riemens,dir.LVNL in Amstelveen-micoklimaatavond-330 zeer verontwaardigde burgers aanwezig- toe:
Dit is dweilen met de kraan open en citeerde Toon Hermans: "Als je hier drukt heb je daar pijn." Al dit gedoe is natuurlijk om de bevolking te masseren. De heer Mooyman kennende zal hij mogelijk gedacht hebben:
Dit "mooie verhaal" zet ik in de krant, kan een ieder lezen,hoe makkelijk we gemasserd worden. Zal het eens bij hem verifieren.

Geplaatst door Rose uit Randstad

"Ook gaan de piloten dan op vrijwillige basis hoger aanvliegen bij een landing op de Polderbaan.".
Dat is toch GEWELDIG van de piloten.

Ik was deze zomer op bezoek in een dorpje ten zuiden van Aalsmeer. De piloten van onze Koninklijke KLM vlogen het meest schofterig over de huizen. Alsof ze er extra plezier in hadden zo laag mogelijk aan te vliegen en ook nog bochten te maken. Waarschijnlijk was dit óók op vrijwillige basis.

Maar waar zijn die proeven eigenlijk voor bedoeld? Dat staat duidelijk in het artikel.

"Dan begint een proef waarvoor de wet moet worden aangepast. Dit vanwege een mogelijke OVERSCHRIJDING van bepaalde handhavingspunten voor geluid."
Juist, het gaar om OPREKKEN én TIJDWINST.

De Cros is blijkbaar al snel tevreden. "Voor de Cros is dit het eerste belangrijke resultaat van de noeste werkzaamheden die we heben verricht", aldus voorlichter Jurjen Kuyk. "We leven hier al heel lang naar toe."

Ja, ze waren er te lui om een onafhankelijk meldpunt voor de geluidhinder te handhaven, wat ze WETTELIJK was opgedragen. Ze laten het liever over aan Schiphol!

Wat een walgelijk artikel!

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Zie hieronder het artikel op deze site ook van Mooyman: Hij doet niet anders dan informeren en hij is niet aangesloten bij een actiegroep, maar journalist bij een krant !
Dus slechts boodschapper. Rose, Met jouw schrijftalent... een ingezonden stuk naar Haarlems Dagblad ?

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Ps: hier het artikel, zie ook elders op deze site:Vrees voor rekbare bovengrens Schiphol
Bron: Haarlems Dagblad
hoofddorp - De gemeente Haarlemmermeer is er niet gerust op dat de groei van Schiphol beperkt blijft tot maximaal 480.000 vliegbewegingen in het jaar 2010.


Dat aantal is als plafond afgesproken tussen bewoners, bestuurders en luchtvaartsector aan de 'tafel van Alders'. Maar het is onduidelijk of deze bovengrens ook formeel wordt vastgelegd. Het college van B en W uit deze zorg in een inspraakreactie op het kabinetsplan om het Luchthavenverkeerbesluit aan te passen. Om te voorkomen dat de groei van de luchthaven voortijdig vastloopt, worden de maxima van een aantal handhavingspunten voor geluid verhoogd. Bewonersvertegenwoordigers en regionale bestuurders -onder wie de Haarlemmermeerse wethouder Bezuijen- hebben daarmee ingestemd onder de voorwaarde dat Schiphol maximaal mag groeien tot 480.000 vliegbewegingen in 2010. In 2006 verwerkte Schiphol 423.000 vliegbewegingen


Geplaatst door Rose uit Randstad

..."hij doet niet anders dan informeren"...

Meneer Griese, het is een eenzijdig, niet-kritisch verslag. Dit is nog kwalijker als deze journalist blijkbaar, zoals u suggereert, goed op de hoogte is van het Schiphol-dossier.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Rose, Met jouw schrijftalent... een ingezonden stuk naar Haarlems Dagblad ?