Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Soesterberg is zeer geschikt voor vakantiecharters’

 |
 Geplaatst door: Theo K 
 |
 Bekeken: 934 
|
 Nagekomen: Utrechts NwsBld 28/02/05 
‘Soesterberg is zeer geschikt voor vakantiecharters’

Artikel uit Utrechts Nieuwsblad van 28-02-2005

’Soesterberg is zeer geschikt voor vakantiecharters’

Door Wim Langejan

SOESTERBERG - Vliegbasis Soesterberg is uitermate geschikt voor burgerluchtvaart. Als de militairen de basis over enkele jaren verlaten, kan het vliegveld per direct in gebruik worden genomen voor bijvoorbeeld vakantiecharters.

Dat stelt B. van den Born van het luchtvaartadviesbureau Marduc uit Wijk aan Zee. Doordat alle voorzieningen aanwezig zijn, kan de basis direct in gebruik worden genomen voor burgerluchtvaart. Er hoeft alleen passagiersterminal gebouwd te worden, zegt Van den Born.

Van den Born heeft, namens ’een aantal belangstellenden’, de provinciale en lokale overheden benaderd met het verzoek burgerluchtvaart op Soesterberg mogelijk te maken. Hij wijst daarbij op de vele werkgelegenheid die dat met zich meebrengt. Provincie en gemeenten studeren momenteel op de toekomst van de basis. Er wordt vooral gedacht aan een groene toekomst. De vliegbasis is onderdeel van Hart Voor De Heuvelrug, een groot project om natuur en bebouwing in dit gebied te herschikken. Provincie en gemeente houden zich nog op de vlakte over het idee van burgerluchtvaart.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door niek valk uit NULL

Interessant in dit bericht is oa. natuurlijk dat er een luchtvaartadviesbureau in Wijk aan Zee blijkt te zitten. Hier komen toch aardig wat voorsorteerders polderbaan over. Kan misschien ook een adviesje over worden gegeven?

Geplaatst door J de Jong uit Uitgeest

Na vaststelling van capaciteitsgrenzen op basis van max. te tolereren milieuschade zou deze max. capaciteit onder strikte voorwaarden over de regio=s kunnen worden verdeeld. Beeld: 5 locaties SG/ M'tricht/ Soesterberg?
Zoals het nu gaat zal ongereguleerd op een max. aantal plaatsen worden uitgebreid. Een absoluut onwenselijke (onmenselijke?) situatie.

Geplaatst door BP van den Born uit wijk aan zee

Op de vliegbasis Soesterberg ligt een landingsbaan ter grootte van de Polderbaan, geheel vernieuwd en kant en klaar. Dit maakt de 6e baan (en ook de 5e) op Schiphol totaal overbodig.

BP van den Born