Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Soap

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 784 
|
 Amstelveen.blog.nl 
Soap

De Schiphol soap bestaat al veel langer dan Goede Tijden Slechte Tijden of een van die drakerige Amerikaanse series. In de jongste aflevering het nieuws dat de luchthaven het door vliegtuigen veroorzaakte grondgeluid in Amstelveen heeft laten meten. Meten mag dan weten zijn, maar je schiet er weinig mee op. In dit geval is het zoiets als het alcoholpromillage van een dronken automobilist vaststellen en hem vervolgens gewoon door laten rijden. Schiphol groeit rustig autonoom verder en de landelijke overheid durft daar echt niets wezenlijks tegen te doen. Begrijp ik trouwens best, want het is een belangrijke economische motor. Reken maar dat de Amstelveense wethouder van Economische Zaken, als hij weer eens met een stel ambtenaren en bestuurders uit de regio een snoepreis naar Verweggistan maakt, daar de nabijheid van de Mainport onder de aandacht brengt.

Telkens als er weer meer vliegtuigbewegingen doorgedrukt moeten worden, ontstaat er weer een enorme tijd en geld verslindende discussie. Met steevast als uitkomst dat de uitbreiding door kan gaan, mits de hinder maar eerder af dan toeneemt. Tot nu toe nagenoeg volstrekte onzin. De hoop is gevestigd op de technologie die stillere vliegtuigen zal opleveren. Maar die kun je niet dwingen. En luchtvaartmaatschappijen ook niet ze hals over kop aan te schaffen.
In de loop der jaren heb ik al heel wat praatgroepen, platforms, panels en hoe al die clubjes ook mogen heten voorbij zien komen. Klagen kon je altijd, alle klachten werden keurig in statistieken bijgehouden, er rapporten en zelfs jaarverslagen over. Eigenlijk zielig voor de luchtvaart dat die zich met al dat onzinnige geleuter moet bezig houden. Schijnvertoningen om actievoerders en andere tegenstanders van de luchtvaart bezig te houden. Ze moeten de indruk wekken dat de dominante positie van de luchthaven wel degelijk terug is te dringen. Nonsens natuurlijk. Vechten tegen Schiphol is zoiets als een demonstratie houden voor meer zon of tegen regen. Niet verder vertellen, want er zijn nog steeds mensen, zelfs bestuurders, die menen het monster wel te kunnen bedwingen. Zoals wethouders.

Johan Bos


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Vrijdag 29 februari, de laatste dag van de maand, gaat bij mij weer de vlag halfstok vanwege "de dag van de onrechtvaardigheid."
In bovenstaand artikel, is dat onrechtvaardige, voor mijn gevoel, prima verwoord.