Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Sneller vliegen binnen Europa

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1393 
|
 travel.blog.nl 
Sneller vliegen binnen Europa

Een vliegreis vanuit Nederland naar grote delen van Europa wordt binnenkort sneller en zuiniger en loopt minder vertragingen op. Vliegtuigen mogen nu in een rechte lijn naar de bestemming gaan vliegen in plaats van zigzaggend over de diverse luchthavens op de route, waardoor gemiddeld 20 tot 70 kilometer omgevlogen wordt. Hierdoor worden miljarden liters kerosine bespaard en ben je vanaf Schiphol minuten sneller op bestemmingen als Barcelona, Milaan of Praag.

Nederland en vijf andere Europese landen (de Benelux-landen, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland) hebben een akkoord bereikt over samenvoeging van hun luchtruim. Komende week worden in Brussel de handtekeningen gezet onder de afspraken om die hinder voor jaarlijks zo’n zes miljoen vluchten op te heffen. Daarmee vervallen na eerder op de grond nu ook in luchtgrenzen tussen de Benelux-landen, Duitsland, Frankrijk en Zwitserland in 2012. Dit akkoord wordt gezien als een voorloper op het invoeren van één Europees luchtruim zonder grenzen.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Al in 1995 (PKB Schiphol )werd beloofd, dat het grootste deel van de europese vluchten door de HSL zou worden overgenomen. 15 jaar later......

Geplaatst door Gerard uit NULL

... gaat men sneller vliegen

Geplaatst door Jeff uit Amstelveen

Hi Gerard,

Ik ben deze week 3 dagen in Parijs geweest en ben daar met de Thalys naar toe gereisd. Helaas moet ik zeggen dat de trein echt veel langer duurt dan het vliegtuig, zeker als je geen bagage hoeft in te checken. Het is bovendien, wederom helaas, ook vermoeiender (dan stopt de trein weer, dan rijdt ie weer een stukje verder, dan stopt ie weer etc) is en niet veel comfortabeler: je hebt in de trein iets meer beenruimte, maar je moet ook veel langer zitten. En uiteraard was de trein, heen en terug, vertraagd.

Al met al zou ik de volgende keer, denk ik, gewoon weer met het vliegtuig gaan. De Thalys vind ik momenteel echt geen goed alternatief voor de zakelijke reiziger, en dat is jammer.

Groet,

Jeff

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

beste Jeff, Er is met die HSL treinen nog een wereld te winnen. (Ik vernam laatst wel dat je met de trein, direct in centrum Parijs bent. Met het vliegtuig niet (?)