Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Snel begin vliegproeven Schiphol

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 719 
|
 Haarlems Dagblad 
Snel begin vliegproeven Schiphol

SCHIPHOL - 
De vliegexperimenten in de buurt van Schiphol kunnen waarschijnlijk toch op 1 november beginnen. Dat verwacht althans woordvoerder J. Kuyk van de Commissie Regionaal Overleg Schiphol (CROS). De proeven zijn bedoeld om de geluidshinder te beperken.

Minister Peijs (verkeer) deelde onlangs mee dat pas een volgend kabinet zal besluiten over nieuwe geluidsregels voor Schiphol. Dat zal niet eerder zijn dan begin 2007. De CROS, een overlegorgaan van overheden, bewonersvertegenwoordigers en luchtvaartsector, wilde echter al dit najaar beginnen met vliegproeven. Volgens CROS-woordvoerder Kuyk zal het huidige kabinet binnenkort nog wel een apart besluit nemen waarmee de vliegexperimenten mogelijk worden.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Zoveel high tec know how maar desalniettemin zijn er experimenten nodig om te onderzoeken of het niet stiller kan.

Dit bewijst wat mij betreft dat geluidshinder nog nooit een issue is geweest in dit gehele dossier. Als dat wel zo zou zijn geweest waren de experimenten allang uitgevoerd of onderzocht. Dit is pappen en nathouden, net zoals ‘de evaluatie’, de groei gaat gewoon door, de burger legt het loodje maar moet tevreden zijn met het feit dat de banenmotor zo’n goede invloed op de economie heeft.