Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Slepen vliegtuigen geen oplossing grondlawaai

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 865 
|
 Haarlems Dagblad 
Slepen vliegtuigen geen oplossing grondlawaai

SCHIPHOL - Het slepen van vliegtuigen tussen Schiphol en de Polderbaan is te gevaarlijk en lost het probleem van het grondlawaai niet op.

Dat laat demissionair minister Eurlings weten als reactie op vragen van het GroenLinks kamerlid Vendrik. ,,Het gaat bij hinder van grondgeluid met name om het laagfrequente geluid tijdens het starten, wanneer zware vliegtuigen hun volle vermogen gebruiken. Dat geluid wijkt sterk af van het geluid tijdens het taxiën of stationair draaien’‘, schrijft Eurlings.

Vendrik was boos dat de bouw van de ecobarriër langs de Polderbaan door Schiphol was afgeblazen vanwege veiligheidsredenen en te hoe kosten. De minister is op basis van onderzoeksrapporten ook van mening dat het risico op vliegtuigaanvaring met de geluidswal naast de baan onaanvaardbaar hoog is. Dat risico wordt alleen maar groter wanneer onderdelen van de tunneltent zouden loslaten. Daarnaast is het opklappen van de installatie bij starts en weer inklappen bij landingen op voorhand een probleem bij de beschikbaarheid van de baan en een bron van miscommunicatie. De minister gaat ervan uit dat Schiphol zich houdt aan de toezegging dat het grondlawaai met tien decibel zal afnemen. De luchthaven wil dat nu doen door in het achterliggende polderlandschap geulen te graven en heuvels op te werpen die de geluidsgolven richting Hoofddorp-Noord moeten breken.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Erwin von der Meer uit NULL

Tompoes verzin een list. Ja even denken. Ik heb er nog wel een paar. Wij hebben er welliswaar al over gesproken maar het geheugen van de omwonenden is kort. Geulen graven en heuvels. Voor de heuvels zijn in het gunstigste geval de tekeningen er nog. Kunnen wij zo weer gebruiken en komt tijd komt raad. We redden ons er wel uit.

Geplaatst door Gerard uit NULL

er is een veel beter werkende optie: verplaats de kluchthaven naar zee. gegarandeerd geen GRONDgeluid...
Belofte maakt schuld.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Het behelst veel meer dan alleen het grondlawaai. Al wil ik dat niet onderschatten, maar de herrie die we dagelijks bij zuiden winden over ons heen gestort krijgen is minstens net zo erg !

We weten het eigenlijk allemaal wel, Schiphol moet naar zee worden verplaatst. Maar ach, de Nederlandse regering heeft enkel verstand van belasting heffen.....en de burgers in de herrie en onveiligheid laten zitten.

Geplaatst door cns uit deltametropool

Met alle mooie beloftes - die niet of nauwelijks worden ingelost - heeft de directie van de Schiphol Group dit jaar de bonus (800.000 euro) weer glansrijk verdiend?
De volgende target zou wel eens een strategische benoeming op de posten van de vertrokken Job Cohen en Harry Borghouts kunnen zijn. Wanbeleid wordt binnen het huidige politieke klimaat blijkbaar vorstelijk beloond en de bewoners hebben het nakijken.

Geplaatst door Kees uit Leiden

AAS produceert niet alleen veel geluid, maar ook veel info-ruis. In het geheel niet gehinderd door enige kennis ploegt AAS greppels want die zijn moeilijker te nemen, zo denkt de dwaas. Zo levert dat de satellietfirmaatjes en haar adviseur weer wat geld op. Het is gewoon zelfverrijking.
Weg met die profiteurs en de info-ruis.

Geplaatst door Observer uit Nederland

Sprookjes horen thuis in een sprookjesboek
en geen deel uit te maken van schipholbeleid.

Niettemin een aardig script voor een cabaretteske film : Hoe schiphol samen met LVNL op de hei haar beleidsmakers instrueerde: Rekenfoutjes, turkse vliegtuigen, ecobarrier eh nee zegt heer Bommel: Je bedoelt dat tentje ? Ja, zegt Tom poes. Dagobert zegt: dat gaat te veel kosten: Laat die boeren nog een keer ploegen
Dan zien we over 2 jaar wel weer. Nijhuis zegt: Ik heb nog een partij oude oordoppen van Kruidvat...ehhh ..
Wammes Waggel zegt: Verpak ze dan in een doos met mooie witte zwanen er op. leuk verzamelobject. Voorlichter Beever zegt: Nu niets doen,er komen verkiezingen....