Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Slechte maandcijfers vrachtbedrijven Lufthansa en KLM

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 891 
|
 nieuwsblad transport.nl 
Slechte maandcijfers vrachtbedrijven Lufthansa en KLM

Lufthansa Cargo zag over de maand april het vrachttonnage met 10,5% krimpen naar 144.000 ton.

Ook de daling tegenover maart (160.000 ton ) was extreem hoog, meldt de Duitse vrachtmaatschappij.

De sterke daling was hoofdzakelijk het resultaat van aanzienlijke vermindering van de beschikbare vrachtcapaciteit (9,8%) en zorgde er voor dat de Duitse vrachtvervoerder ruim 11 % van zijn vrachtomzet kwijtraakte in april. 

De beladingsgraad van de totale vrachtcapaciteit bleef verder steken op 67,3% ruim een procentpunt lager vergeleken met april 2011.
Lufthansa Cargo zag verder het bedrijfsresultaat over de eerste drie maanden van dit jaar dalen met 20% naar 19 miljoen euro.

Concurrent Air France -KLM Cargo zag het vrachtvervoer uitgedrukt in tonkilometers vracht ook verder teruglopen met 8,3% bij een reductie van de vrachtcapaciteit met 3,3%. De Frans-Nederlandse luchtvrachtcombinatie maakte eerder al bekend over het eerste kwartaal van 2012 een verlies te hebben geleden van 68 miljoen euro.

International Airlines Group Cargo (IAG), de vrachtjoint venture van British Airways en Iberia, wist van de grote vrachtmaatschappijen in Europa het verlies in vrachtvervoer te bepoerken tot 2,3% over de maand april bij een reductie van de vrachtcapaciteit met 1,7%.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

Prima zaak. Voor vracht zijn er minder milieubelastende manieren van vervoer dan het vliegtuig.