Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Slapeloze nachten

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1357 
|
 deweek krant.nl 
Slapeloze nachten

Door: Gerrit Van Loon

LANSINGERLAND/ROTTERDAM - Vliegveld Rotterdam The Hague Airport breidt het aantal vluchten uit om van één miljoen naar vijf miljoen te vervoeren passagiers te groeien. Tot ergernis van de omwonenden: “Onbetamelijk.”
In deze weken vliegen veel mensen vanaf Rotterdam The Hague Airport (RTHA) naar zonnige oorden als Mallorca, Alicante, Kos of Tenerife. Genieten van een welverdiende vakantie.
Wat voor de vakantieganger een heerlijk vooruitzicht is, is voor de thuisblijver een grote bron van ergernis. De uitbreiding van de vluchten vanaf het voormalige Zestienhoven zet kwaad bloed bij vereniging Bewonersgroep Tegen Vliegtuigoverlast (BTV), dat de geluidsoverlast vooral zomers onbetamelijk vindt. De bewonersgroep roept omwonenden op om toch vooral lid te worden van de BTV. Secretaris Henk Teunisse: “Voor de goede orde: wij zijn niet tegen het vliegveld, wel tegen de vliegtuigoverlast. Meer vluchten zorgen voor meer geluidsoverlast en slaapverstoring. Wij strijden voor een goede balans tussen de economie van het vliegveld en het vermijden van overlast voor omwonenden. We roepen bewoners mee te strijden door lid te worden van BTV.”
Volgens woordvoerder Désirée Breedveld van Rotterdam The Hague Airport blijkt uit alle metingen van de DCMR dat bij meer vluchten de overlastklachten dalen. “Wij staan open voor gesprekken met bewoners. Als de BTV het nodig vindt om via een advertentie bewoners op te roepen samen ten strijde te trekken tegen een vliegveld, dan hebben ze daar kennelijk goed over nagedacht.”
Wilt u ook uw mening geven over de uitbreiding van het aantal vluchten vanaf Rotterdan The Hague Airport? Stuur dan een e-mail naar de redactie: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)


Reacties op dit bericht

Geplaatst door j h griese uit Amstelveen

"Volgens woordvoerder Désirée Breedveld van Rotterdam The Hague Airport blijkt uit alle metingen van de DCMR dat bij meer vluchten de overlastklachten dalen." “Wij staan open voor gesprekken met bewoners." Zou deze Désirë wel de lagere school hebben doorlopen? ? Lees svp het uitstekende artikel 26 juli van George Monibot

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.


1) " Volgens woordvoerder Désirée Breedveld van Rotterdam The Hague Airport blijkt uit alle metingen van de DCMR dat bij meer vluchten de overlastklachten dalen. 2) Wij staan open voor gesprekken met bewoners. "

1) Hoe meet de DCMR ? Hoe worden de cijfers geintepreteerd ?

2) Hetzelfde principe wordt ook bij de problematiek van Schiphol toegepast.

1) Meer vluchten worden door de meeste mensen geintepreteerd als: zie je wel, klachten indienen heeft geen enkele zin.
Bovendien worden er muren opgeworpen door de sector zodat je er geen zin meer in hebt om klachten in te dienen. Je moet steeds weer allerlei keuzes invullen op een manier waar je al snel gedemotiveerd van wordt.

2) De sector wekt de schijn, gesteund door de achterlijke politiek in dit landje, dat je als bewoners mee mag praten. Ondertussen is alles al bepaald in het voordeel van de sector. Dat is wat we zien gebeuren.

Houd Nederland leefbaar, stop de grenzeloze uitbreiding van de luchtvaartsector in Nederland !

Geplaatst door j h griese uit Amstelveen

Volstrekt Gelijk V.O.S. !

Geplaatst door marianne uit castricum

V.O.S. helder verwoord, heeeelemaal niets aan toe te voegen