Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schultz gaat geluid rond Schiphol toch direct meten

 |
 Geplaatst door: sijmen 
 |
 Bekeken: 654 
|
 Trouw 
Schultz gaat geluid rond Schiphol toch direct meten Download het gehele artikel 'Schultz gaat geluid rond Schiphol toch direct meten'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Lucie uit Assendelft

He He gaat er toch nog wat gebeuren. Laten we hopen dat ze ook daadwerkelijk iets doet met deze schokkende cijfers.

Geplaatst door Frank uit Uitgeest

De opmerking dat Schiphol aan strenge geluidsnormen is onderworpen gaat er bij mij niet in. Burengerucht na 23.00 uur is strafbaar, maar Schiphol kan de hele nacht zijn gang gaan en tienduizenden mensen dagelijks (nachtelijks) de nachtrust vergallen. Dat noem ik METEN met twee maten !

Geplaatst door Bob uit Limmen

Het eerste deel van het bericht stemt me gelukkig. Het initiatief vindt nu ook gehoor bij de lokale politiek. Het laatste stuk is weer een van een ongekende brutaliteit. Jarenlang wordt het overheid meet systeem ondoorzichtig gehouden. Nu de real-time gemeten waarheid voor wat betreft de overlast langzamerhand niet meer tegen te houden is probeert de heer Eversdijk er zelf beter van te worden door net te doen alsof het nu aan hem ligt om het intiatief betrouwbaar te maken. Sorry, hier is de heer Eversdijk te laat mee. Met de bakken geld die er aan de Polderbaan besteed zijn is het een schande dat dit meetsysteem van particuliere zijde moet komen.

Geplaatst door schut uit limmen

Ik kan mij herinneren dat er ergens in een wet staat, betreffende het geluid:
In de voor de nachtrust bestemde tijd geen geluidoverlast.
Wat is dit dan? En het lijkt wel of de filosofie van de politiek is: en maar rekken dan worden de klachten wel minder.
Het is toch belachelijk, dat er al zo laag gevlogen wordt om te landen in de buurt van Limmen of andere gemeenten , terwijl Schiphol nog op een behoorlijke afstand ligt.


Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Onder Polderbaan

Het is inderdaad om ziedend van te worden:

“Ze hebben een heel creatieve oplossing gevonden in dit gevoelige dossier.” staat er letterlijk!

Nou, wat creatief! ‘Ze’ meten het geluid! Hoe kom je erop!!!

Tientallen jaren schreeuwt de omgeving om dergelijke metingen. De enige metingen die door de betrokken instanties worden verricht zijn of niet relevant of niet te controleren op waarheidsgehalte.
Het is inderdaad te stuitend voor woorden dat een particuliere instantie met deze ‘creatieve oplossing’ moet komen. Dhr. Van Lieshout verdient een standbeeld, van beton, van een meter of twintig hoog in het midden van de Polderbaan.

Eversdijk laat zich compleet in de kaart kijken. Door zijn uitspraken wordt duidelijk dat hij geenszins onafhankelijk is en dus wordt de getroffen bevolking alweer gepiepeld.
De enige die echt onafhankelijk leek, Borghouts, is van ellende vertrokken (helaas helaas) omdat alle adviezen die werden afgegeven of verbouwd werden totdat ze positief oogden voor Schiphol of gewoon werden genegeerd.
Eversdijk lijkt door dit soort opmerkingen niet meer dan een vazal van de zwangere staatssecretaris die slechts met politiek bezig is in plaats van met bestuur.

Ons land wordt door dit kabinet volledig om zeep geholpen. Dat is op zich erg. Wat ik als nog veel erger ervaar is het leugenachtige eromheen. Geef gewoon toe dat het Groene Hart opgeofferd wordt, alsmede de Waddenzee. Geef gewoon toe dat je ten koste van alles (liefst de zwaksten) welvaart boven welzijn stelt. Geef gewoon toe dat je je zakken vult als niemand (of iemand) het in de gaten heeft.

Nee hoor, Normen en Waarden wordt gescandeerd.

Ik blijf erbij, Verkeer en Waterstaat: Vlieg Tuig.