Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schultz: Geen zesde baan Schiphol

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1258 
|
 Teletekst 
Schultz: Geen zesde baan Schiphol Download het gehele artikel 'Schultz: Geen zesde baan Schiphol'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Het besluit tot nog geen 6e baan is natuurlijk zeer begrijpelijk:
De huidige VERRUIMING biedt naar de laatste ruwe schattingen via saldering en gaten in de ring van h.havingspunten meer dan voldoende ruimte voor exorbitante groei.
daarmee toont het huidige kabinet volsterke minachting voor de ernstig gehinderde omwonenden: Volksverlakkerij in extenso

JanGriese

Geplaatst door Els uit castricum

Gek hè, maar ik kreeg vanavond zomaar een associatie van Schiphol en de tweede wereldoorlog. We werden toen ook geknecht en we hadden niets meer te zeggen. We hadden te zwijgen en te gehoorzamen. En hetzelfde gevoel kreeg ik opeens deze avond. We moeten slikken en incasseren en verdragen zonder klagen. Men beslist over ons en ontneemt ons onze vrijheid. Want je bent niet meer vrij, als er elke minuut op geringe hoogte zo'n vreselijk lawaai wordt gemaakt. Je bent niet meer vrij, als je geen nacht meer normaal kunt slapen en je bovendien ook nog met potdichte ramen moet slapen, (was in de oorlog ook). Je bent niet meer vrij, als je concentratie constant gestoord wordt. Je bent niet meer vrij, als je weet dat er een dot vuil over je heen gestrooid wordt en je bent niet meer vrij als je weet, dat je een bom op je kunt krijgen. Werkelijk, wat zijn dat voor mensen, die zo iets op hun geweten durven te nemen om dat anderen aan te doen? Stonden die toevallig vandaag op de Dam iets te herdenken?

Geplaatst door webbeheer uit NULL

Els, 't heel iets anders wat er destijds gebeurde, maar ik moet je zegggen, het woord vrijheid krijgt bij mij inmiddels toch wel een wrange bijsmaak. Soortgelijke gedachten speelden me vandaag door het hoofd. Wat is 'vrijheid' als je op deze wijze wordt veplicht in natura mee te betalen aan de hosanna van een paar grote geldgraaiers.

Geplaatst door J Kracht uit NULL

Gisteren sprak heer Balkenende over de waakzaamheid. En normen en waarden.
Ook ik moest toen aan Schiphol denken en alle onvrijheid die ons daar wordt opgelegd.
Els heeft volkomen gelijk: niemand bekommert zich om de onderwonenden. Meisje Schultz zou zich diep moeten schamen over haar interview.
Ze zou eens een middag bij mij in de tuin moeten komen zitten. Ze woont ongetwijfeld zelf op een rustige plek ver van Schiphol.

Geplaatst door webbeheer uit NULL

wassenaar...

Geplaatst door Vos uit NULL

Het is tijd dat deze mevr. Schultz vertrekt! Wat wij, Nederlandse burgers nodig hebben, is een Staatssecretaris die OOK aan de burgers denkt en daar naar handeld! Vrijwel alle Staatssecretarissen die we de afgelopen jaren de revu hebben zien passeren, zijn stuk voor stuk enorm PRO
Schiphol geweest. Of gaat het alleen om het feit dat na de rit van 4 jaar, er mogelijk een goede job in het verschiet ligt bij zo'n
multinational?

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Vos, dat is nou net het probleem met Schiphol:

De sector is continue bezig met een lobby, altijd en immer vanwege het feit dat men donders goed beseft dat: hoe meer winst er is, hoe meer overlast er gegenereerd wordt.
De politici echter moeten een periode vol zien te houden voordat ze kunnen gaan cashen via commissariaten en dergelijke.

Een politicus komt dus op een plek te zitten, waar al jarenlang een lobby op wordt losgelaten. Een verstandige formateur zet iemand op die positie waarvan hij/zij weet dat er niet te veel zal worden tegengestribbeld door het kabinetslid, maar dit terzijde.

Dan volgt er een inwerkperiode. Schiphol is niet het makkelijkste dossier, zelfs niet als je doctorandus bent. Omdat niemand anders in je nabije omgeving er iets van snapt en je departement al jaren door de lobby is geconditioneerd, zwem je met de stroom mee.

De enige politici, in kabinet of kamer, die wat roepen aangaande de groei van het gezwel Schiphol zijn of niet machtig genoeg (Duyvendak) of vertrekken (van Gijzel).

Zo zal er nu wellicht een pittige discussie in de kamer gaan plaatsvinden maar Melanie haalt op haar slofjes het einde van deze kabinetsperiode. Oh ja, ze zal nog wel een keer ergens ‘sorry’ zeggen, overigens niet tegen jou of mij maar tegen de Kamer dat ze eigenlijk toch wel justitie had moeten informeren over de drugstransporten van een luchtvaartmaatschappijtje…