Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schipholparlement tegen vlieghinder

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 542 
|
 NHD 
Schipholparlement tegen vlieghinder

COMMENTAAR :

Het vertalen door het NHD van het advies van Professor Stallen voor een Luchtschap in termen van “Parlement” (waarin omwonenden met sector zitting hebben) ontmaskert meteen de zwakke plek van dit overigens boeiende voorstel. De tekst (pdf) staat -> Hier. Lees inmiddels onze kritiek op het voorstel n.a.v. de publicatie in de NRC van gisteren. -> ‘De omgeving beslist mee over hinder’, waarin wij kort aangeven waarom onafhankelijkheid een absoluut vereiste is.
De winst van het onderhavige advies is dat het duidelijk oppakt die in de omgeving leven. Die ideeën geven de weg aan waarlangs nieuw vertrouwen in de overheid en in een maatschappelijk geïntegreerde luchtvaart kan worden bereikt. Een gevaar is dat compromissen om de acceptabiliteit te verhogen, het voorstel en daramee de bereikbaarheid van het doel, onmiddelijk verzwakken. Een fraaie kluif voor het politiek debat.
Fraai is overigens wel hoe ook Stallen evenals wij aangeeft dat de LVNL beleidsmatig dient te worden getuurd en niet vanuit de luchtvaart (KLM) zoals nu. Hier blijkt weer dat goede oplossingenzo voor de hand liggen dat ze soms moeilijk worden gezien.

Olav Bijvoet

Download het gehele artikel 'Schipholparlement tegen vlieghinder'

Reacties op dit bericht