Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Schipholoverleg ook over woningbouw

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 678 
|
 gooien eemlander.nl 
Schipholoverleg ook over woningbouw

SCHIPHOL - De bewoners die betrokken zijn bij het overleg over de geluidshinder rond Schiphol, willen ook meepraten over de woningbouwplannen. ,,Je moet niet willen bouwen waar gevlogen wordt. Daarom moet dat onderwerp nadrukkelijk op de agenda komen van de nieuwe omgevingsraad’‘, stelt Eef Haverkort van de Vereniging Gezamenlijke Platforms.

Haverkort zit samen met Zwanenburgs dorpsgenoot Van Ojik al zeven jaar aan de Alderstafel. Momenteel legt Hans Alders de laatste hand aan een voorstel voor de oprichting van een omgevingsraad, waarin de Alderstafel en de overleggroep Cros opgaan. Enkele bewonersgroepen waren de laatste jaren gefrustreerd uit Cros gestapt omdat toch alle besluiten over routes en geluidshinderprojecten aan de Alderstafel werden genomen. Overigens zijn indertijd ook tal van bewonersgroepen uit het Aldersoverleg gestapt. ,,In de nieuwe omgevingsraad kan in principe iedere bewonersgroep een plek krijgen. Daarvoor komen indirecte verkiezingen’‘, licht Haverkort een tip van de sluier op.

Belangrijk wordt volgens hem hoeveel invloed bewoners krijgen en dat hangt weer samen met de onderwerpen die aan de orde komen. ,,We moeten niet alleen praten over de luchtvaart na 2020, maar ook over ontwikkelingen op het land. Woningbouw dus. In dit toch al volle gebied moeten nog 300.000 woningen komen, maar daarbij moeten we voorkomen dat meer bewoners overlast van vliegtuigen krijgen.’‘


Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Het CDA Amstelveen stelt dat Schiphol te veel dicteert,dat er geen hoogbouw meer mag komen te Amstelveen en omstreken... aldus de partij
(van us camielke) Zie artikel rubriek Dichtbij

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Ach, dat roept Haarlemmermeer ook maar dat betekent alleen maar dat ze de normen willen oprekken, echt niet dat ze problemen maken over Schiphol en haar herrie.