Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schipholherrie

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 922 
|
 NHD 
Schipholherrie Download het gehele artikel 'Schipholherrie'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jan uit Heemskerk

Helemaal met Anneke eens, sommige Nederlanders zijn rasechte zeikers. Zelf gaan ze dan misschien nog 3 x in het jaar op vakantie met het vliegtuig.
Ja mensen waar klagen we over, doe gewoon iets nuttigs, heb er helemaal geen last van en ze vliegen ook boven ons huis.

Geplaatst door Bob uit Limmen

Jan, (En mischien ook Anneke als ze dit leest)

Iedereen heeft het recht om zelf te bepalen wat nuttig is. PVRC en andere platforms denken dat het nuttig is om in te zetten op een leefbaar milieu voor iedereen. Als U nu geen last heeft van overkomende vliegtuigen zult U ze ook zeker niet missen als ze misschien straks niet meer of veel hoger overkomen. Diegene die er wel last van hebben (en dat zijn er heel veel)zijn er dan ook van verlost. Dat is winst voor iedereen!

Geplaatst door Dick K uit NULL

Jan,
Kunt u misschien verklappen wat voor nuttigs u dan wel doet,zowel overdag als 's nachts, waardoor u geen last heeft van die rotherrie.
Misschien helpt dit nuttigs bij mij en wellicht bij veel andere mensen ook wel.
Ben zeer benieuwd !!

Geplaatst door Gerard uit NULL

Jan heeft het niet helemaal begrepen. Jan zegt in feite dat iedereen die niet als hem denk teen zeikerd is. (Ján heeft immers geen last, dus waarom een ánder dan wel?) Toch zijn er naast Jan heel veel gewone mensen die graag op een normale manier van het dagelijks leven in de eigen woonomgeving genieten. Polderbaanbewoners zijn, net als alle alle Nederlanders, óók gewone mensen, een fiks aantal daarvan is zéér gehinderd door het overkomend vliegtuiggeweld. Daar mag door de rest van Nederland bést rekening mee gehouden worden. Deze straf voor het leven hebben Polderbaanbewoners nergens aan verdiend. Jammer dat Jan zo kortzichtig is.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Beste Jan,

Sinds vanmorgen vroeg is er hier in huis nog geen minuut rust geweest.
Nou weet ik dat er mensen zijn die daar prijs op stellen, lekker veel lawaai. Daar is niets mis mee, zolang anderen geen last hebben van jou.
Ik ben hier komen wonen vanwege de rust die Spaarndam bood.

Totdat de Polderbaan werd geopend was het hier een natuurgebied, in het midden van de Randstad, vlakbij Amsterdam en Haarlem. De Hekslootpolder, ingeklemd tussen Spaarndam en Haarlem is een beschermd vogelgebied. Het was onmogelijk om hier een huis te kopen, die gingen allemaal onderhands weg, zo populair was het hier.

Dagjesmensen blijven inmiddels weg. Wat zou je met je drukke hoofd gaan recreëren in in recreatie gebied Spaarnwoude? Wat zou je in Spaarndam moeten, bijvoorbeeld in restaurant “Het Stille Water”?
Of een werelderfgoed monument bezoeken, als de twee forten die behoren tot de stelling van Amsterdam?
Die dagjesmensen die liggen echter niet wakker, die gaan gewoon (en gelijk hebben ze) naar andere locaties.
Wij echter wonen hier. Wij kunnen niet weg zonder dat dat ons een enorme hoeveelheid geld kost. Daarna verliezen we onze sociale omgeving als we hier zouden vertrekken. Of we blijven en proberen ons zo min mogelijk aan te trekken van de overlast.

In Israël krijgen Joden die in bezette gebieden wonen en die van de Israëlische overheid daar weg moeten een bedrag tussen de 200.000 en 500.000 dollar.
Wij krijgen helemaal niets terwijl het hier puur en alleen om economische motieven gaat. Als Schiphol zo’n enorme belangrijke economische motor voor de omgeving is, dan kan het geen enkel probleem zijn om de overlast te compenseren en de slachtoffers de gelegenheid te geven te verkassen.
Nog beter: investeer in dat vliegveld en leg een flink deel in zee.

Het argument dat klagers zelf ook wel eens vliegen ben ik inmiddels ook spuugzat. Het is exact hetzelfde argument dat jij ook wel eens autorijdt maar dat je het ook niet terecht vindt als je door een auto wordt aangereden (terwijl je op de stoep wandelt) en voor de rest van leven invalide bent (je rijdt toch zelf ook auto…?).


Geplaatst door Anne V uit Uitgeest

Er zijn, geachte meneer jan en mevrouw anneke ook mensen die klagen en niet 3 of 4 of 5keer per jaar op vakantie gaan met het vliegtuig. Sterker nog, er zijn ook mensen die 1x in hun leven in een vliegtuig hebben gezeten. Dus hou op over klagen, daar hebben we alle reden voor.

Geplaatst door Jan uit Heemskerk

Geachte mensen,
Ik moet eerlijk zeggen dat ik er echt geen last van heb. Maar Schiphol is economisch gezien heel belangrijk voor Nederland. De vliegtuigen moeten toch ook landen? Hoe moeten ze dat anders doen?
Ik ben het de mensen eens die nog nooit gevlogen hebben mogen ook klachten geven, maar daarentegen de mensen die 1 of 2 keer per jaar vliegen mogen ook niks zeggen, want ja dan ben je gewoon aan het zeiken.
Maar ik moet zeggen, ze vliegen er bij mij overheen, maar ik hoor niet veel, en af en toe wel redelijk laag ja, maar ik denk dan ook dit is heel belangrijk voor Nederland. Anders had Nederland een stuk armer geweest met veel meer werkloosheid.

Jan