Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schipholdebat over groeiplannen luchthaven

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 2097 
|
 hoofddorpse courant.nl 
Schipholdebat over groeiplannen luchthaven

SCHIPHOL - Floriande TegenGeluid en de Wijkraad Linquenda Nieuw-Vennep zijn twee van de gasten tijdens het grote Schipholdebat dat dinsdag 21 mei plaatsvindt. Centraal staat het regeerakkoord waarin aangekondigd wordt de groeibeperkingen voor Schiphol weg te willen nemen.

Het kabinet heeft in het regeerakkoord aangekondigd de groeibeperkingen voor Schiphol te willen wegnemen. Dit voornemen levert, naast kansen voor economische ontwikkeling, ook dilemma’s op voor de regio. Dilemma’s met betrekking tot het milieu, ruimtelijke ordening, woningbouw, overlast etc. Tijdens het debat komen deze dilemma’s niet alleen op tafel maar wordt ook, onder leiding van debatleider Floris Alberse, op zoek gegaan naar oplossingen.

Tijdens de avond zullen Hans Alders (voorzitter Alderstafel), Tjeerd Talsma (gedeputeerde Schiphol provincie Noord-Holland) en Attje Kuiken (woordvoerder Schiphol Tweede Kamerfractie PvdA) een bijdrage leveren. Omwonenden en gemeenten zullen tijdens het debat vertegenwoordigd worden door onder andere Els Verdonk (stadsdeelwethouder Amsterdam Nieuw-West), Rob van Grieken (voorzitter Floriande Tegen Geluid), Jan Griese (voorzitter SWAB Amstelveen) en Rob Hoogendoorn (voorzitter Wijkraad Linquenda Nieuw-Vennep).

Daarnaast zal er gelegenheid zijn voor vragen uit de zaal. Gohdar Massom (woordvoerder Schiphol Statenfractie PvdA Noord-Holland) zal aangeven hoe de PvdA Statenfractie vervolg gaat geven aan de uitkomsten van het debat.

Het debat duurt tot 21.30 uur. Na afloop is er nog gelegenheid tot napraten.

Het debat is in de Van Eesterenzaal, Jan Tooropstraat 6a, Amsterdam Nieuw-West (ingang via Stichting Argan). Inloop vanaf 19 uur, het programma begint om 19.30 uur.


Reacties op dit bericht