Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol

 |
 Geplaatst door: Kees-W 
 |
 Bekeken: 916 
|
 Parool 
Schiphol Download het gehele artikel 'Schiphol'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

27 per dag???

Daar teken ik direct voor in! Op dit moment (mei) zijn het er reeds meer dan 30 per uur...

Geplaatst door Vos uit NULL

27 per dag? (!) Ook ik teken daarvoor!
Inderdaad zijn het er meer dan 30 per uur!
Dat meestal de HELE dag door, plus s'avonds laat nog een aantal!
Waar halen ze de info van '27 per dag' vandaan? Bedrog, politieke leugens en staatsterreur komen uit Den Haag!
Inwoners van Lelystad: kijk maar uit, voor je het weet staan er ook nachtvluchten gepland! Want met al die beloften uit Den Haag zijn wij al lang geleden klaar!
Reeds in 1967 wisten ze in Den Haag al dat het toenmalige vierbanenstelsel nooit zou voldoen (was uitgelegd voor propellertoestellen, welke wel echt windgevoelig zijn), dus moesten er nog twee banen bij (inderdaad er zijn er echt al 6).
Alles onder de noemers, werkgelegenheid, concurrentie, vertragingen en vast wel meer van het zelfde! En? Neemt de werkgelegeheid nu echt evenredig toe met het aantal extra vluchten? Nee, dus! Dat staat ook Leystad te wachten, want luchthaven Leystad is immers ook van de Schiphol-Group en dus van de Staat der Nederlanden.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam


Geplaatst door Els uit castricum

Ik wist niet wat ik las, 27 vliegtuigen per dag. Bij mij vliegen er, als de wind niet pal noord is, wel 350 of meer, per etmaal over. Het zijn er 11 in een kwartier, dus volgens Bartje zijn dat er 44 per uur en dat de godganse dag lang. En als toegift nog een aantal zware vrachtvliegtuigen, met ananas-stukjes, in de nacht. Ik vind het iets wreeds hebben, om dit anderen aan te doen.

Geplaatst door kees weijer uit amsterdam

e volgende brief heb ik heden aan het Parool geschreven: 6 Mei jl.stond er een 'Vrij,Onverveerd' in het Parool met als titel 'Schiphol'. Onder andere werd in dit redactionele schrijven beweerd dat, als je pech hebt, er mogelijk 27 vliegtuigen per dag over zouden kunnen komen. Op dit moment al zijn er regio's waar al 44 vliegtuigen per uur! overkomen. Of het is een schrijffout, die u hopelijk zal rectificeren of u bent verkeerd voorgelicht door het ministerie van Verkeer en Waterstaat en/of Schiphol. Helaas gebeurt dit maar al te vaak. Ook dan zou een rectificatie op haar plaats zijn. Op de website van het Platform Vlieghinder Regio Castricum, http://www.vlieghinder.nl, waar alle 19 gezamelijke bewonersplatforms gebruik van maken, kunt u lezen wat de lezers van dit Paroolartikel vinden. Ik hoop dat u Vrij en Onverveerd zult blijven en dat u een verbeterde Vrij, oververveerd zult schrijven met daarin de juiste feiten.

Geplaatst door J.H. Griese uit Amstelveen

Wanneer houdt het belazeren eens op door Ven W en de sector?
Het jammere is dat echte onderzoeksjournalistiek tegenwoordig niet meer schijnt te lonen (???)
Ondanks de fout door Parool is de overwegende teneur toch: DeTruccendoos staat weer open...

JanGriese

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Vanmorgen (vannacht) tussen 04:30 en 05:30 al rond de 20 kisten gehoord. Hoe bedoelt u, 'nachtregime'? het is net mei, het zal alleen maar erger worden.

Ik vraag me af of ik de eerste ga zijn die wegens slaapgebrek dingen gaat doen waar ie heel veel spijt van ga krijgen. Hoe is het toch mogelijk dat we leven in een land waarvan de overheid compleet lak heeft aan het welzijn van een enorme groep mensen?

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Vanaf de Polderbaan: 3 in de voornacht, 6 tussen 4.30 en 5.30 en 7 tussen 5.30 en 6.00. En weer hopen Transavia. Ik vraag me af hoe die dat voor elkaar krijgen. Hebben die een status aparte of zo. Blijkbaar is de heffing om 's nachts te mogen vliegen veel te laag.