Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Schiphol.vandaag.nl

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 778 
|
 Schiphol.vandaag.nl 
Schiphol.vandaag.nl

De luchthaven Schiphol is een hectische wereld waar 60.000 mensen werken en dagelijks 100.000 passagiers voorbij komen. In feite een stad op zich, ware het niet dat er op een paar zwervers na, niemand woont. Deze stad krijgt vanaf 1 juli een eigen website.

Op www.schiphol.vandaag.nl zet de redactie van het Haarlems Dagblad dagelijks belangrijk nieuws over de luchthaven, de maatschappijen die daarop vliegen, de winkels en horeca, over het werk van de marechaussee, maar ook over de overlast voor de omwonenden.
Op de site kunnen bedrijven, bezoekers, instanties, vakbonden en omwonenden via de button jouw nieuws ook zelf berichten en foto’s plaatsen.
Verder wordt samengewerkt met enkele partners die regelmatig hun nieuws plaatsen zoals het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol, het Spotters Platform Schiphol, de vrachtbedrijven die samenwerken in de ACN en de Schiphol Group.
Op de site staat ook een kaartje van Casper met daarop de laatste vliegbewegingen.
Dat alles bij elkaar levert een evenwichtig beeld op over het reilen en zeilen op de nationale luchthaven. Uniek voor Nederland.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard uit NULL

"een evenwichtig beeld"? De ronkende onwaarheden komen in het persbericht al langs. 100.000 passagiers? Het zijn vooral overstappers dus het gaat om iets meer dan de helft aan echte mensen. Immers iedere overstapper staat te boek als twee passagiers, één keer komen, één keer gaan.
En die 60.000 mensen werken echt niet bij Schiphol. Nog niet een fractie. Een groot deel werkt er omheen, of 'erboven'. Die zouden ook werk hebben als Schiphol inmiddels in de Noordzee had gelegen. Misschien hadden er dan wel méér mensen werk gehad.

Geplaatst door kom op cros uit deltametropool

Na de ncrv - hello, goodbye - zijn nu blijkbaar ook de NH dagbladen gezwicht voor de PR machine van Schiphol. De scheiding tussen betaalde advertenties en redactionele bijdragen wordt verlaten om als een soort vervolg op het concept "Schipholland" de lezer te verblijden met de stadse genoegens (?) van niets dan industriele en bedrijventerreinen. Weer een stap die de onafhankelijkheid van redacties aantast en een industriele luchthaven als stadsconcept - op weg naar de Aerotropolis (zie eens op wikipedia, ook Schiphol wordt daar al toe gerekend!) - aan de goegemeente probeert te slijten.

Geplaatst door Ton2 uit castricum

schipholland lees ik niet en deze site bekijk ik ook niet.
Ik vind dit soort (des)informatie een belediging voor weldenkende burgers ................

Geplaatst door pieter uit oostvoorne

Wat een onzon, 60.000 werkenden en maar
100.000 passagiers. Zonder de echte cijfers te kennen, is dit een onmogelijke.
Overigens is Schiphol een goede pel om te zijn.
Mijn reactie is misschien wat laat maar wel gemeend.