Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol ziet niets in landingsbaan in zee

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 724 
|
 AT5 
Schiphol ziet niets in landingsbaan in zee

Schiphol ziet geen heil in het aanleggen van een landingsbaan in zee.

In De Telegraaf legt topman Jos Nijhuis maandag uit dat een dergelijke satelliet-luchthaven, bedoeld om nachtvluchten veilig te stellen, ‘veel te duur en complex’ is.

Wat de luchthaven dan wél van plan is om groei in de toekomst veilig te stellen moet binnenkort duidelijk worden. ‘Wij komen snel met een mastervisie voor investeringen’, stelt Nijhuis.

Schiphol moet de komende jaren tienduizenden vluchtbewegingen kwijt zien te raken aan luchthavens in de omgeving. Tot en met 2020 ligt de grens voor het aantal vliegtuigbewegingen op 510.000 per jaar. De overige 70.000 vluchten waar vraag naar is, moeten door regionale luchthavens worden overgenomen. Het plan voor een landingsbaan in zee was afkomstig van bouwkundig adviseur Paul Grove, die een schiereiland ter hoogte van Katwijk met een zweeftrein aan Schiphol wilde verbinden.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Hindert niets als onze Jos geen landingsbaan in zee wil, dan krijgt hij toch gewoon twee startbanen daar (en natuurlijk toch een landingsbaan ook hoor slimme lezers). Hij zal wel opzien tegen zijn extra reistijd.........