Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol zakt op lijst beste luchthavens

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1100 
|
 Haarlems Dagblad.nl Nagekomen van 27-03-2014 
Schiphol zakt op lijst beste luchthavens

Door Frans van den Berg

SCHIPHOL - Schiphol is op de wereldranglijst van beste luchthavens gezakt van de derde naar de vijfde plek, zo blijkt uit het overzicht van de The World Airport Awards die zijn opgesteld door Skytrax.

In een persbericht klopt Schiphol zich op de borst als beste luchthaven van West-Europa. Dat verbloemt echter het feit dat de luchthaven van München door passagiers is uitgeroepen tot de beste van Europa.
Op de wereldranglijst heeft de Zuid-Duitse luchthaven daarmee ook Schiphol ingehaald. Ook Hong Kong staat nu boven Schiphol. Bij de categorieën valt München onder Centraal-Europa en niet bij West-Europa.
De positie van Schiphol wisselt al langer, al staat de luchthaven wel steeds hoog genoteerd. Skytrax ondervraagt ruim 12 miljoen reizigers uit 110 landen over de kwaliteit van 410 luchthavens ter wereld. Het onafhankelijk onderzoek wordt sinds 1999 verricht. Uiteraard is Schiphol blij met de hoge scores, maar benadrukt dat continu fors wordt geïnvesteerd. Momenteel wordt overal verbouwd.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Ach gut, waar is nou mijn reactie gebleven? Dan nog maar een keer de oproep de luchthaven toch vooral een kaartje te sturen "met deelneming" of zo.

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Zou de winst zoals eerder nog steeds maar voor 21% uit de kerntaken komen? De rest komt uit het vastgoed, de parkeertarieven en de winkeltjes. En nog steeds wordt fiks geinvesteerd, terwijl nog maar moet blijken,of die 510.000 vluchten wel binnen de Gelijkwaardigheid-scriteria zullen passen. De Stas zegt dat het gaat lukken, als men alles uit de kast gaat trekken? Of moet het met wat manipuleren lukken? En dan moet ook nog blijken, of de Uitplaatsing via Lelystad gaat lukken.. Kon wel eens een heet voorjaar/zomer/herfst kunnen worden..