Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol wil verder met Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1052 
|
 Telegraaf 
Schiphol wil verder met Lelystad Airport

Schiphol Group wil op korte termijn verder met de ontwikkeling van Lelystad Airport. Dat betekent dat er al volgend jaar kan worden begonnen met verlenging van de start- en landingsbaan. De Lelystadse luchthaven krijgt dan ook luchtverkeersleiding. Dat heeft de provincie Flevoland dinsdag bekendgemaakt.

De uitbreidingen worden gefaseerd ingevoerd. Op lange termijn moet Lelystad Airport zorgen voor de opvang van vliegverkeer wanneer er capaciteitsproblemen zijn op Schiphol.
Al jaren wordt op de luchthaven gesproken over baanverlenging en luchtverkeersleiding. „Het verschil met het verleden is dat we toen een heel groot plan hadden en nu heel kleine stapjes willen zetten”, zegt directeur Erik Lagerweij van Lelystad Airport.

Perspectief
Bekeken wordt of baanverlenging van 1250 naar 1600 meter mogelijk is. Uiteindelijk hoopt de luchthaven op een baan van 2100 meter. „Maar het is allemaal onder voorwaarden. Eén daarvan is dat het Rijk zorgt voor ontsluiting van het luchtruim.”
Luchthaven Lelystad kan door deze concrete plannen zelf ook verder. Het biedt perspectief voor bedrijven op de luchthaven die zich bezighouden met vliegtuigonderhoud, luchtvaartonderwijs, zakelijk verkeer en recreatie.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Loriet uit Amsterdam

De vervuiling van ons milieu door lawaai en
kerosinedamp gaat gestaag door!!

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering.Onder.Schipholbeleid.


"De uitbreidingen worden gefaseerd ingevoerd."

Dezelfde tactiek wordt door de- zelfde 'group' toegepast. En na een tijdje word je net zo getiraniseerd door de Schipholgroup en zijn marionetten, als hier in de regio Uitgeest / Castricum en vele andere Noord en zuid-Hollandse en niet te vergeten: Utrechtse plaatsen ! Dus een enorme vlek van kerosinedamp / onveiligheid /heel veel herrie en niet te vergeten: arrogantie !

Hier alvast een klachten-instituut genaamd: www.BAS.nl Hier keurt men, samen met Verkeer & rijkswaterstaat haar eigen 'vlees'. Dus klachten en klagen wordt in het voordeel van de luchtvaartsector afgehandeld.
Dus volstrekte maling aan de burger op de grond! Welkom in het land der zotten.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering.Onder.Schipholbeleid.

Rectificatie: het moet zijn: www.bezoekbas.nl


Geplaatst door Jaap de Groot uit Bussum

Directeur Erik Lagerweij van Lelystad Airport zegt het goed: "Het gaat met hele kleine stapjes" (de verkeerde kant op). Nu lees ik weer dat het beperken van het aantal nachtelijke starts en landingen op Schiphol, zoals is afgesproken in het Aldersakkoord, onhaalbaar lijkt. Weer zo'n stapje....