Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol wil verder met Lelystad Airport

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1178 
|
 nu.nl 
Schiphol wil verder met Lelystad Airport

LELYSTAD - Schiphol Group wil op korte termijn verder met de ontwikkeling van Lelystad Airport. Dat betekent dat er al volgend jaar kan worden begonnen met verlenging van de start- en landingsbaan.
De Lelystadse luchthaven krijgt dan ook luchtverkeersleiding. Dat heeft de provincie Flevoland dinsdag bekendgemaakt.
De uitbreidingen worden gefaseerd ingevoerd. Op lange termijn moet Lelystad Airport zorgen voor de opvang van vliegverkeer wanneer er capaciteitsproblemen zijn op Schiphol.
Al jaren wordt op de luchthaven gesproken over baanverlenging en luchtverkeersleiding. ‘‘Het verschil met het verleden is dat we toen een heel groot plan hadden en nu heel kleine stapjes willen zetten’‘, zegt directeur Erik Lagerweij van Lelystad Airport.

Perspectief
Bekeken wordt of baanverlenging van 1250 naar 1600 meter mogelijk is. Uiteindelijk hoopt de luchthaven op een baan van 2100 meter. ‘‘Maar het is allemaal onder voorwaarden. Eén daarvan is dat het Rijk zorgt voor ontsluiting van het luchtruim.’‘
Luchthaven Lelystad kan door deze concrete plannen zelf ook verder. Het biedt perspectief voor bedrijven op de luchthaven die zich bezighouden met vliegtuigonderhoud, luchtvaartonderwijs, zakelijk verkeer en recreatie.

Door: ANP


Reacties op dit bericht