Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Schiphol wil rust verdelen, maar het gaat om de herrie

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 584 
|
 Haarlems Dagblad 
Schiphol wil rust verdelen, maar het gaat om de herrie Download het gehele artikel 'Schiphol wil rust verdelen, maar het gaat om de herrie'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door OB uit Castricum

Gegoochel met woorden:

"Deze toename kan niet het gevolg zijn
van een toegenomen aantal vliegbewegingen, want
de omvang van het vliegverkeer is nu pas vergelijkbaar
met die van 2001." In 2001 vermeldt de nota van Toelichting bij de Schipholwet (pag 31), dat ondanks de toename van het vliegverkeer het aantal geluidbelaste huizen nog maar een derde is van 1993. Is dan de luchtvaart de laatste jaren ingestort? Waar komen die records vandaan?

Wie weet er niet dat landen en starten op de Polderbaan afhankelijk is van de wind. Met wind uit het noorden kan er niet worden geland. Dan zegt de brochure dat de wens van Castricumom om de dag te starten of te landen niet kan worden ingewilligd omdat de wetgeving te star is. Je hoeft maar naar de weerpijltjes op het nieuws te kijken om te weten wat je morgen verwachten kunt. Hoe beledigend dom kan je mensen benaderen.

Het 200 pagina document van Schiphol met talloze mooie plaatjes is geschikt voor de prullenmand; Het is een folder zonder brein. Wanneer je ziet met hoeveel zorg de omgeving zjn verbetervoorstellen voorbereidt is het ronduit beledigend dat de sector zich tot deze goedkope propagande verlaagt. Is dit wat ze in CROS te horen krijgen?