Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Schiphol wil met daltarief maatschappijen lokken

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 603 
|
 Haarlems Dagblad 
Schiphol wil met daltarief maatschappijen lokken

SCHIPHOL - De luchthaven Schiphol wil volgend voorjaar een daltarief invoeren. Daarmee kunnen nieuwe (charter)maatschappijen en bestemmingen worden binnengehaald en wordt geprobeerd vluchten uit de toch al drukke piekuren over te hevelen naar rustigere momenten.

Dat maakte operationeel directeur Ad Rutten maandag na afloop van de presentatie van de jaarcijfers bekend. Schiphol draaide het afgelopen jaar financieel boven verwachting, met toch nog een winst van 132 miljoen euro.

Het aantal vluchten en passagiers namen wel fors af door de crisis. Maatschappijen als KLM en Air France hielden het beperkt tot ruim zes procent, maar de lowcost maatschappijen als EasyJet doken bijna elf procent in de min. Het lijnennet groeide nog met drie bestemmingen, maar het aantal vluchten per dag nam af. Maatschappijen als de KLM blijven dan echter juist in de pieken vliegen, omdat veel passagiers met een aansluitende vlucht verder moeten. Vluchten buiten de pieken werden geschrapt. De dalen werden zo dieper en daarmee werd de luchthaven minder efficiënt. Het aantal personeelsleden en beveiligers is immers afgestemd op de piekuren.


Reacties op dit bericht