Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol weert lawaaiige vracht ‘s nachts

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 894 
|
 transport.nl 
Schiphol weert lawaaiige vracht ‘s nachts

Schiphol zet het prijswapen in om vanaf 1 november de lawaaiige vrachtvluchten te weren uit de nacht (23.00 uur – 06.00 uur). De tarieven stijgen voor de B747-200’s in de nachtelijke uren tussen 30 tot 50 procent, meldt vrachtvervoerder El AL Cargo.

Samen met de overige vier gebruikers van de B747-200’s op Schiphol (Polar, MAS Kargo, AirBridge Cargo en Kalitta) heeft El Al Cargo een moeilijk compromis bereikt met de luchthaven om zoveel mogelijk te vliegen overdag. 
Schiphol nacht

www.flickr.com/photos/poederbach/2061202/

In ruil daarvoor zullen de tariefstijgingen voor de daguren beperkt blijven tot 7 procent. ‘Het is een akkoord waarmee wij kunnen leven’, aldus een woordvoerder van El AL Cargo.Sommige experts op Schiphol begrijpen de maatregel van Schiphol, maar wijzen ook op de grote risico dat luchtvaartmaatschappijen uiteindelijk de vrachtvluchten verhuizen naar andere luchthavens. Zo heeft EL AL Cargo al haar nachtvluchten verplaatst naar het Belgische Luik. Ook Brussel Airport bestookt de betrokken luchtvrachtvervoerders met aanbiedingen om te vertrekken van Schiphol.


Reacties op dit bericht