Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Schiphol vreest voor gevolgen bouwplan Bloemendalerpolder

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1342 
|
 weesper nieuws.nl 
Schiphol vreest voor gevolgen bouwplan Bloemendalerpolder

WEESP - Luchthaven Schiphol wil dat de regels voor geluidsoverlast worden versoepeld nu de Bloemendalerpolder tussen Weesp en Muiden bebouwd gaat worden. De luchthaven is bang dat door de nieuwe wijk de luchtvaartsector in Nederland op slot gaat.

De nieuwe wijk Bloemendalerpolder ligt direct onder de aanvliegroute van de Buitenveldertbaan.

In het Financieele Dagblad laat Schiphol weten: “Bebouwing van de Bloemendalerpolder zal het aantal gehinderden in het buitengebied naar verwachting aanzienlijk doen toenemen.” Het maximaal aantal gehinderden is wettelijk vastgelegd. Schiphol wil nu dat dit maximum wordt uitgebreid.

Ook de luchtverkeersleiding Nederland(LVNL) is niet blij met het bouwplan. “Je kunt je afvragen of het slim is om woningen te bouwen, al wetende dat dat tot extra overlast gaat leiden”, aldus LVNL.

Het is niet de eerste keer dat Schiphol van zich laat horen bij het nieuwbouwplan. Eerder moest het officiële startmoment worden uitgesteld omdat het Rijk de vliegbewegingen wilde onderzoeken. Uiteindelijk koos minister Schultz ervoor om de voorkeur te geven aan woningbouw boven de wensen van de luchtvaartsector.

In het Financieele Dagblad zegt voorstander van de bouwplannen en gedeputeerde Tjeerd Talsma van de provincie Noord-Holland hierover: “Iedereen weet dat als je daar een huis koopt, je last hebt van vliegtuigen. Als het aan de luchtvaart ligt, gaat de hele Randstad op slot voor woningbouw. Dat moeten we ook niet willen.”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door A. Boeing uit Hoofddorp

Snapt iemand het nog? Een provinciebestuurder die roept dat bouwen o.a. bij Hoofddorp moet mogen maar dat de bewoners dan niet over de herrie moeten zeuren, een bericht dat de herrie van Schiphol woningbouw bij het Noordzeekanaal verhindert, een bericht dat in de Bloemendalerpolder gebouwd gaat worden en nu wil Schiphol dat niet omdat ze dan later gezeur krijgen? Ik heb toch de indruk dat woningen (bestaand of nieuw) en luchthaven elkaar niet verdragen. En dus: Schiphol, wegwezen joh! Geef ons onze leefomgeving gewoon terug en we zullen nooit meer zeuren.......

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit IJmuiden

Als het aan de luchtvaart ligt, gaat de hele Randstad op slot voor woningbouw.


Als 'de luchtvaart' ballen en visie zou hebben lag er allang een luchthaven in zee. Maar deze megalomane industrie is wereldkampioen in navelstaren en verlies lijden over de ruggen van belastingbetalende burgers heen.