Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol voorbijgestreefd door Madrid

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 664 
|
 www.ad.nl 
Schiphol voorbijgestreefd door Madrid

MADRID - Schiphol is zijn traditionele positie van vierde drukste vliegveld van Europa kwijt.

Het Amsterdamse vliegveld is in 2007 voorbijgestreefd door Madrid, dat een spectaculaire groei meemaakte.

Schiphol registreerde vorig jaar 47,8 miljoen passagiers, een groei van 3,7%. Het vliegveld van Madrid-Barajas groeide met liefst 13,8% tot 52,1 miljoen passagiers, zo maakte het Spaanse staatsbedrijf Aena gisteren bekend.

Londen-Heathrow blijft de lijst aanvoeren met, in afwachting van de officiële cijfers, ongeveer 70 miljoen passagiers, gevolgd door Parijs-Charles de Gaulle en Frankfurt.

Overigens komen er Europese regels die de grotere luchthavens ertoe dwingen duidelijk aan te geven waarvoor ze luchtvaartmaatschappijen bepaalde heffingen aanrekenen. En ze mogen de inkomsten alleen besteden aan de kostenposten waarvoor ze bedoeld zijn.

De nieuwe regels, waar het Europees Parlement in Straatsburg gisteren mee instemde, moeten voorkomen dat de luchthavens hun dominante marktpositie misbruiken door heel hoge heffingen te rekenen die niemand kan controleren.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Schiphol is overigens nog steeds de goedkoopste luchthaven ter wereld.... Wil zij haar mainport positie behouden, dan zal het mechanisme van Selectiviteit veel meer
gehanteerd dienen te worden. O.A. Veel hogere tarieven in de Nacht!

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Kan die nieuwe directeur/directrice meteen aan de slag. Klagen in Den Haag. Want onze positie loopt gevaar! We moeten er nog een start/landingsbaan bij!
Zielig en goodkoop! Wanneer is genoeg nu eens genoeg? De Schiphol-group geeft helemaal niets om haar omwonenden, maar de reiziger is heilig want die levert geld op!
Ik hoop dat Madrid nog 4x zo groot wordt. Zij hebben de ruimte, wij niet!