Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Schiphol verzoekt om ‘actualisering’ van de geluidsgrenzen

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 546 
|
 Luchtvaart = nieuws = 
Schiphol verzoekt om ‘actualisering’ van de geluidsgrenzen

AMSTERDAM - De luchthaven Schiphol wil dat het vliegverkeer meer geluid mag veroorzaken op achttien plaatsen rond het vliegveld. Hierdoor dreigt voor de inwoners van de Amsterdamse wijk Buitenveldert een verdriedubbeling van het aantal vluchten, zo blijkt uit een vertrouwelijk onderzoek van de luchthaven waarover de Volkskrant donderdag ( 6 juni) bericht.

Het onderzoek van Schiphol betreft de ‘actualisering’ van de in 2003 vastgestelde geluidsgrenzen voor de luchthaven. Eind vorig jaar bleek dat Schiphol op drie plaatsen in de wijk Buitenveldert te veel geluid produceerde. Dit kwam omdat de Buitenveldertbaan veel vaker werd gebruikt vanwege groot onderhoud aan de Aalsmeerbaan.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat dreigt Schiphol met boetes wanneer dit opnieuw gebeurt. Om dit te voorkomen, stelt Schiphol voor de grenzen op te rekken bij de 35 zogenoemde handhavingspunten. Op achttien punten zou meer ruimte moeten komen. Op 14 van de 35 plekken zou Schiphol met minder geluidsproductie toekunnen. Donderdag wordt in de Tweede Kamer gedebatteerd over de toekomst van de luchthaven.

Schiphol heeft het onderzoek volgens een luchthavenwoordvoerster verstuurd aan Hans Alders, de vertrekkend commissaris van de koningin van Groningen. Onder leiding van Alders wordt maandag de toekomst van Schiphol besproken met enkele partijen rond de luchthaven. Voor politiek Den Haag is deze ‘tafel van Alders’ richtinggevend voor de toekomst van Schiphol.


Reacties op dit bericht