Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Schiphol verwerkt meer passagiers

 |
 Geplaatst door:  
 |
 Bekeken: 569 
|
 NHD 
Schiphol verwerkt meer passagiers Download het gehele artikel 'Schiphol verwerkt meer passagiers'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Els uit Castricum

Toen ik afgelopen nacht om 4 uur werd wakker gebulderd door het eerste vliegtuig, dat niet zijn glijmiddel had gebruikt, niet was geflitst of gesaldeerd, toen heb ik alle middelen moeten aanwenden, die tot mijn beschikking stonden om te proberen weer in slaap te vallen. Na 2 uur lukte dat en zat ik, in mijn droom, op de thee bij mevrouw Peijs.
Ik deed maar gelijk mijn mond open en zei" mevrouw, klopt het dat u àl die honderden vliegtuigen, die elke dag over onze huizen gieren, hoger aan wilt laten vliegen?"
Ze knikte enthousiast en zei, " een reuze goed plan, waar we nog op studeren en dat de mogelijkheid gaat scheppen, om nog meer vliegtuigen in ons luchtruim te krijgen waardoor er nog meer reizigers hier Schiphol aan kunnen doen".
"Maar" stamelde ik " hoe zit het dan met de veiligheid, met de luchtvervuiling en toch weer met de grote hoeveelheid herrie?"
"Nou, aan de veiligheid boven Nederland hoeft u niet te twijfelen en bij een eventuele ramp, wat niet te hopen is, dat die gebeurt, hebben we al een plan klaar liggen om te bestuderen, hoe we dan moeten handelen. En vuile lucht, kom, kom, dat wordt zo overdreven! En de herrie? Wellicht went men dan beter aan het geluid, want daar moeten we naar toe, gewenning en acceptatie!"
"Maar weet u wel, dat u aan mijn as van het kwaad meerwerkt?" zei ik. Ze keek me verbijsterd aan.
"Elke minuut, vliegt er een vliegtuig over mijn huis in een rechte baan, dat is de as. En als er een neerstort, is dat het kwaad".
"Uh, wilt u nog een kopje thee? vroeg ze even van haar stuk gebracht en staarde een ogenblik naar de smetteloze lucht boven haar rustige huis...
En tja, laat in de ochtend werd ik met een vierkante kop wakker, de zoveelste nacht naar de knoppen.

Geplaatst door J.H.Griese uit Amstelveen

Mevrouw Peijs was heden avond in het nieuws
sprekend vanuit het groen voor haar riante optrekje, en zei, dat we geen zorgen hoeven te hebben over onze dijken.
Ik hoop dat ze je prachtig verwoorde droom leest Els.
Misschien horen we dan de komende week, dat ze het advies van haar partijgenoot en oud 1e Kamer senator toch maar gaat opvolgen?
(Zie ook mijn reactie op CDA IJmond, dat de hinder weer op de agenda zet.)