Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Schiphol trekt geld uit voor schrijnende gevallen

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 593 
|
 TROUW 
Schiphol trekt geld uit voor schrijnende gevallen

SCHIPHOL (ANP) - Een onafhankelijke stichting gaat onderzoeken hoeveel mensen alsnog in aanmerking komen voor een vorm van compensatie vanwege de hinder van het vliegverkeer op Schiphol.
Schiphol en de provincie Noord-Holland stellen beide 10 miljoen euro beschikbaar voor deze zogeheten schrijnende gevallen. Dat is een van de afspraken die is vastgelegd in het convenant tussen onder meer luchthaven en omwonenden.

Het convenant is onderdeel van het donderdag gepresenteerde akkoord over het aantal vluchten dat Schiphol mag uitvoeren. Dat waren er hooguit 430.000, maar na overleg onder leiding van de Groningse commissaris van de koningin Hans Alders kan Schiphol nu tot eind 2010 jaarlijks 480.000 vluchten uitvoeren.

Leefbaarheid

Volgens een woordvoerster van de provincie Noord-Holland zijn ongeveer negentig schrijnende gevallen bekend. Het gaat dan bijvoorbeeld om mensen die wonen en werken in een pand, maar slechts vergoeding krijgen voor alleen het woongedeelte.

De stichting gaat niet alleen kijken volgens de letter van de compensatieregeling maar ook naar de geest ervan, zo is afgesproken. Het geld van de provincie is overigens eveneens bestemd voor initiatieven om bijvoorbeeld de leefbaarheid in Halfweg, Amstelveen en Uithoorn te verbeteren.


Reacties op dit bericht