Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Schiphol transformeren tot compacte, duurzame luchthaven

 |
 Geplaatst door: A Holwerda 
 |
 Bekeken: 811 
|
 Webregio.nl 
Schiphol transformeren tot compacte, duurzame luchthaven

HAARLEMMERMEER - Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer willen voorkomen dat Haarlemmermeer wordt ‘volgeplakt’ met ambitieuze plannen. Dat blijkt uit de ‘Contourennota structuurvisie Haarlemmermeer 2030’.

“Er is samenhang nodig zodat Haarlemmermeer zich ook na 2020 kan doorontwikkelen. Daarbij kunnen we de luchthaven Schiphol beter laten aansluiten op de woon- en leefomgeving én Haarlemmermeer in de Metropoolregio Amsterdam positioneren als attractieve ontmoetings- en vestigingsplaats”, aldus wethouder Michel Bezuijen van ruimtelijke ontwikkeling. Het college heeft de nota aangeboden aan de gemeenteraad.

Bezuijen vindt het opvallend dat er in Haarlemmermeer nog nooit goed is nagedacht over de ruimtelijke impact van luchthaven Schiphol op de rest van Haarlemmermeer. “Daar gaan we nu mee aan de slag. We kunnen het ruimtegebruik van de luchthaven verbeteren, de omgeving vergroenen en het luchthavengebied beter laten aansluiten op nabijgelegen woon-, werk- en recreatiegebieden. Voor de gemeente Haarlemmermeer vormen de mainport en haar economische betekenis en de afspraken in het kader van het Alders-akkoord het uitgangspunt. Wel willen we, samen met andere partijen, kijken naar de mogelijkheden het gebied te transformeren tot een compacte, duurzame luchthaven.”


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

"Wel willen we, samen met andere partijen, kijken naar de mogelijkheden het gebied te transformeren tot een compacte, duurzame luchthaven."

Direct beginnen met een platform in zee, de Kaagbaan mag blijven, speciaal voor de Haarlemmermeer en wat domestic transport.
HUB-functie en vracht direct weghalen boven land.

Geplaatst door Thijs uit De Rijp

Laten we alle vluchten maar lekker boven Haarlem en Den Haag laten bulderen ??? !!!
Helaas zijn wij(Noord-Kennermerland) de klos.
Allemaal geluiter achteraf zonder enig vooruitzicht op resultaat!!